Barcelona: bejelentették Sergio Agüero szerződtetését

M. D.M. D.
Vágólapra másolva!
2021.05.31. 16:07
null
Most már hivatalos: Sergio Agüero az FC Barcelonában folytatja (Fotó: AFP)
Sergio Agüero az FC Barcelona labdarúgócsapatában folytatja pályafutását – jelentette be a katalán klub a hivatalos honlapján.

 

A 33. életévét szerdán betöltő támadó kétéves szerződésben állapodott meg a Barcelonával. Kivásárlási árát 100 millió euróban határozták meg.

Agüero ingyen igazolt a katalánokhoz, miután a Manchester Citynél lejárt a kontraktusa. Az argentin futballista hétfőn 18 órakor írja alá a szerződését, majd 18.25-kor bemutatják a Camp Nouban. Agüero ezt követően sajtótájékoztatón válaszol az újságírók kérdéseire. A kötelező orvosi vizsgálatokra már a délelőtti, kora délutáni órákban sor került.


Agüero az Atlético Madridban eltöltött öt év után 2011-ben igazolt a Manchester Cityhez, amelyben minden sorozatot figyelembe véve 390 tétmérkőzésen 260 gólt szerzett, ebből 184-et az angol bajnokságban. Nála több gólt egy klub mezében senki sem jegyzett a Premier League-ben.

Agüero érkezése elősegíti, egyben valószínűsíti is jó barátja, Lionel Messi maradását a Barcelonánál.

A katalán klub legkésőbb kedden a szintén a Manchester Citytől távozó Eric García szerződtetését is bejelentheti, és közel áll a Liverpoolt elhagyó Georginio Wijnaldum megszerzéséhez is, a Lyontól elköszönő Memphis Depayjal pedig tárgyalásban áll.

 



Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik