Barca: ezért nem jelentették be még Griezmann érkezését?

T. D.T. D.
Vágólapra másolva!
2019.07.11. 17:59
null
Bár Griezmann már a haját tépheti a sok huzavona miatt, úgy tűnik, hamarosan pont kerül az ügy végére (Fotó: AFP)
Bár az FC Barcelona azt szerette volna, hogy ezen a héten rendeződjön Antoine Griezmann átigazolási ügye, a katalánok akadályokba ütköztek – ám lehet, hogy hamarosan megoldódik a probléma. 


Az AS értesülései szerint a Barca pénzügyi gondokkal küzd, ami miatt eddig nem tudta kifizetni a futballista 120 millió eurós kivásárlási árát. A lap szerint olyannyira nincs könnyű helyzetben az FC Barcelona, hogy a dolgozók júniusi fizetésével három napot késett a klub.

Megoldásként – a bankokkal kölcsönről való tárgyalások mellett – azt találták ki, hogy Griezmann képviselői fizessék ki a La Liga székházában az árat (természetesen a Barca finanszírozása mellett), ezzel a szerződésből való kivásárlás helyett egyszerű átigazolásban állapodhat meg a Barca az Atlético Madriddal, bár a fővárosiak nincsenek oda az ötletért, és más megoldást szeretnének.

A Marca szerint azért jelenthet ez megoldást, mert a hivatalosan rögzített kivásárlási árnak magasabb az adókulcsa, mint a vételárnak (ez sok felülárazott transzfert megmagyaráz…), és ezért vetődött fel, hogy a francia csatár „valahonnan” szerez 120 millió eurót, és kivásárolja saját magát.

Griezmann szabadsága július 12-én, pénteken ér véget, így ettől a naptól kezdve pöröghetnek fel az események – a Mundo Deportivo legfrissebb információi szerint pénteken reggel a futballista képviselői le is teszik az asztalra a megfelelő összeget a La Liga székházában.

Mint ismert, hosszú ideje téma már a nemzetközi sportsajtóban Griezmann klubváltása, a francia távozási szándékának bejelentése óta kis túlzással mindenki csak arra vár, mikor is jelenti be az átigazolását a Barca. Mindenesetre a játékos nem jelent meg a megadott időpontban az Atléticónál, így büntetésre számíthat.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik