Strandröplabda ob: Vaida aranyos visszatérése, tripla a férfiaknál

KARÁDI ZOLTÁNKARÁDI ZOLTÁN
Vágólapra másolva!
2022.07.10. 19:32
null
A nőknél Vaida Beáta és Juraszik Patrícia, a férfiaknál Kiss Dániel és Rása Alex állhatott a dobogó tetejére (fotó: hunvolley.hu/Szabó-Jilek Ádám)
A döntőkkel befejeződött az MKB-Strandröplabda Országos Bajnokság harmadik, abádszalóki fordulója. A férfiaknál Kiss Dániel és Rása Alex a harmadik állomáson is győzni tudott, a nőknél pedig a 2020-as bajnok , de a tavalyi nyarat sérülés miatt kihagyó Vaida Beáta szerezte meg az első helyet Juraszik Patrícia oldalán az egyszer vihar miatt megszakított vasárnapi játéknapon – írja az MRSZ honlapja, a hunvolley.hu.

 

Ami az elődöntőket illeti, a címvédő és a legutóbbi, tatai fordulóban győztes Szombathelyi Szandra és Villám Lilla (Vasas) két játszmában nyert utóbbi testvére, Villám Csenge, illetve Szabó Adrienn ellen (Penta-KSE) és bár a ranglistapontok alapján nem úgy tűnt, a másik ágon is papírformagyőzelem született, hiszen a 2020-as magyar és korábban négyszeres román bajnok, U22-es Eb-ezüstérmes Vaida Beáta (Eötvös DSE), illetve alkalmi párja, a korábban három ob-fordulón is döntős Juraszik Patrícia (Gödöllői RC) ugyancsak két sima játszmában diadalmaskodott a harmadik kiemelt Gubik Hannával (Beach Sport) és Hajós Alizzal (SRSE) szemben.

A férfiaknál a legutóbbi két tornát megnyerő, a tavalyi ob-döntőn bronzérmes Kiss Dánielt (Kispest SE) és Rása Alexet (Pénzügyőr) megszorongatta Benkő Balázs és Ghazal Jamil (SRSE), végül azonban az esélyesebb páros győzött, míg a másik ágon még jobban megizzadt a csepeli fordulóban már egyszer döntős Papp Mátyás és Soós Izsák (Ball SC) miután az első játszmát elbukták Dóczi Domonkos és Udvarhelyi Márton (SRSE) ellen, azonban a második szett közepétől elkapták a fonalat és végül fordítottak.

Eközben javában zajlott az U18-as fiúk küzdelme is a bajnoki címért, amelyet viszont egy fél órára félbe kellett szakítani egy hatalmas vihar miatt. Szerencsére a döntőkre már elállt az eső, csak a szél maradt, ami azért zavaró tényező volt a játékosok számára. A hölgyeknél Vaida és Juraszik alkalmazkodott jobban a körülményekhez, és kisebb meglepetésre, de végig nagyon stabilan játszva, két játszmában (21:18, 21:19) legyőzték az idehaza a tavalyi, csepeli ob-forduló óta veretlen Szombathelyit és Villámot. A bronzérem Szabó és a másik Villám-testvér nyakába került.

Ezzel a sikerrel pedig Juraszik is feliratkozott az ob-forduló-győztesek közé, ahová korábbi párja, Villám Lilla éppen két hete. Ketten együtt már 2016-ban is játszhattak egy döntőt, akkor még Lutter Eszter és Lakatos Enikő győzte le őket, míg két éve éppen Vaida Beáta, aki akkor Jupa jelenlegi párjának, Vecsey Fanninak az oldalán szerepelt.

A férfiaknál megismétlődött a csepeli ob-forduló döntője, akkor Kiss és Rása 0:1-ről fordított Papp és Soós ellen. Ezúttal nem tartogatott ennyi izgalmat a finálé, mert előbbiek ellenállhatatlanul játszva, magabiztosan nyerték a meccset, utóbbiak csak a második szett végén tudtak kozmetikázni az eredményen. Kiss Dani és Rása Alex így gyakorlatilag mesterhármast ért el, hiszen mindhárom idei fordulón, Csepelen, Tatán és Abádszalókon is a dobogó tetejére állhattak. Az SRSE-s bronzmeccset a jövő heti U20-as Eb-re készülő Dóczi Domonkos és Udvarhelyi Márton nyerte.

Folytatás két hét múlva Gyenesdiáson.

STRANDRÖPLABDA OB, 3. FORDULÓ, ABÁDSZALÓK
Nők, döntő:
Juraszik Patrícia (Gödöllői RC), Vaida Beáta (Eötvös DSE)–Szombathelyi Szandra, Villám Lilla (Vasas) 2:0 (18, 19)
A 3. helyért:
Szabó Adrienn, Villám Csenge (Penta KSE)–Gubik Hanna (Beach Sport), Hajós Aliz (SRSE) 2:0 (12, 9)
Férfiak, döntő:
Kiss Dániel (Kispest SE), Rása Alex (Pénzügyőr)–Papp Mátyás, Soós Izsák (Ball SC) 2:0 (11, 15)
A 3. helyért:
Dóczi Domonkos, Udvarhelyi Márton (SRSE)–Benkő Balázs, Ghazal Jamil (SRSE) 2:0 (10, 15)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik