Női röpi CEV-kupa: háromszettes vereség, kiesett a Békéscsaba

M. D.M. D.
Vágólapra másolva!
2021.01.26. 18:45
A Swietelsky-BRSE 3:0-ra kikapott a házigazda Monzától a női röplabda CEV-kupa nyolcaddöntőjében, így búcsúzott a sorozattól – számolt be róla az MTI.

A viharsarki együttes sokáig várt arra, hogy bemutatkozhasson a második számú európai kupasorozat mostani idényében: Tóth Gábor csapatának első körös ellenfele, a finn LPV Huittinen a koronavírus-járvány miatt visszalépett, a monzai buborékos rendszerű tornát pedig nem sikerült az eredetileg kijelölt decemberi időpontban megrendezni. Akkor a többi között a BRSE vezetősége kérésének eleget téve az európai szövetség elhalasztotta a négycsapatos viadalt, mondván, a szervezők nem tudtak megfelelő garanciákat adni a biztonságos rendezésre.

A Békéscsaba – amely 2019-ben elődöntőig jutott a CEV-kupában – vasárnap kelt útra és Bécs érintésével repült Monzába, ahol a világ egyik legerősebb bajnokságának számító olasz élvonalban tizenkét mérkőzés óta veretlen, házigazda Saugella Monza várt rá a nyolcaddöntőben.

A hazaiak az előzetes erőviszonyoknak megfelelően ponterősen kezdték a mérkőzést, hamar nagy előnyt alakítottak ki és simán kerültek szettelőnybe. A második játékrészben sokkal jobban teljesített a magyar csapat, amely a végjátékban több ponttal vezetett, sőt játszmalabdáig is eljutott. A hajrát a belga Lise Van Hecke vezette hazai csapat bírta jobban, így nagy csata után egyetlen szettre került a továbbjutástól.

A BRSE a harmadik felvonásban sem adta fel, 21–19-ig őrizte két-hárompontos előnyét, ekkor azonban ismét egy sebességi fokozattal feljebb kapcsoltak a hazaiak, amire már nem volt válaszuk Tóth Gábor tanítványainak.

A mérkőzés legeredményesebb játékosa Van Hecke volt 19 ponttal.

Ezzel az utolsó magyar csapat is búcsúzott a CEV-kupától: a Nyíregyháza első meccse előtt visszalépett, a Vasasnak a negyeddöntő jelentette a végállomást. A harmadik számú sorozatban, a Challenge-kupában a Kaposvár február végén, március elején a romániai Alba Blaj (Balázsfalva) ellen ugyanakkor elődöntőt vív.

(MTI)

NŐI RÖPLABDA CEV-KUPA
NYOLCADDDÖNTŐ (MONZA)
Saugella Monza (olasz)–Swietelsky BRSE 3:0 (16, 27, 22)

Monza. Vezette: Konsztantinosz (görög), Weinberger (svájci)
SAUGELLA: Carraro 3, Orthmann 17, Meijners 9, Van Hecke 19, Danesi 5, Heyrman 5. Csere: Parrocchiale (liberó), Squarcini 3, Negretti 1, Begic 1, Obossa 1. Vezetőedző: Marco Gaspari
BRSE: Koseková, Glemboczki 4, Vander Weide 17, Drpa 8, Grudina 5, Pekárik 2. Csere: Molcsányi (liberó), Konsztantinu 5, Cicic. Vezetőedző: Tóth Gábor
MESTERMÉRLEG
Marco Gaspari:
– Nehéz bajnokságban veszünk részt, sűrűek voltak az előző napjaink. Felkészültünk a ma esti találkozóra, tudtuk, hogy erős csapat ellen lépünk pályára. Ezt a vendégek be is bizonyították a szettek szorosságát nézve. A játék képét látva a Békéscsaba megérdemelte volna egy szettet.
Tóth Gábor: – A második és a harmadik szettben reális esélyünk volt játszmát nyerni. Úgy gondolom, hogy ezt meg is érdemeltük volna, másrészt a kezünkben is volt a lehetőség. Komoly erőbedobásra késztettük ellenfelünket, nem vallottunk szégyent és hasznos tapasztalatokkal gazdagodtunk.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik