Rómában a helyzet változatlan

2625742 26257422625742 2625742
Vágólapra másolva!
2015.07.15. 00:07
Úgy gondoltam, hogy elérkezett az idő arra, hogy egy új posztban megint végigvegyük, hogy mi történt az átigazolási piacon, hiszen már majdnem...

Úgy gondoltam, hogy elérkezett az idő arra, hogy egy új posztban megint végigvegyük, hogy mi történt az átigazolási piacon, hiszen már majdnem három hét eltelt azóta, hogy erről a témáról írtunk, de ennek a szünetnek sajnos(?) nem mi voltunk az okai, egyszerűen nincs miről beszélni. A kommentekben persze mindig megvitattuk az aktuális pletykákat, neveket, árakat de Sabatini kicsit szokatlanul, január után ismét csak várat magára, mi meg ülünk a bizonytalanságban, és reménykedünk abban, hogy a következő szezon kevesebb bosszúságot fog okozni.erről a témáról írtunk, de ennek a szünetnek sajnos(?) nem mi voltunk az okai, egyszerűen nincs miről beszélni. A kommentekben persze mindig megvitattuk az aktuális pletykákat, neveket, árakat de Sabatini kicsit szokatlanul, január után ismét csak várat magára, mi meg ülünk a bizonytalanságban, és reménykedünk abban, hogy a következő szezon kevesebb bosszúságot fog okozni.

Mi lesz már Walter?

(találtam olyan képet is amin nincs nála cigi, de féltem, hogy senki nem ismerné fel)

Hivatalos rovat: Először nézzük meg azt ami már biztos, nem lesz változás, le van közölve, el van intézve. Az első ilyen volt Iago Falque leigazolása, amiről az előző posztban is írtunk, de azóta megjött a hivatalos közlemény is. Legutóbb még az volt a "hivatalos", hogy 8 millióba került a spanyol. Annyira nem is tévedett nagyot a sajtó, mivel 1 millióért kölcsönbe vettük, majd ha akár csak egyszer is pályára lép, akkor 7 1 millióért meg is kell majd vennünk. A következő Holebas eladása volt, ami annyira gyorsan sikerült, hogy a görögöt mindenki elfelejtette megkérdezni arról, hogy mit szólna, ha máshol játszana. Ennek ellenére egy egész szép kis búcsúüzenetet írt a Roma szurkolóknak, mi pedig kaptunk a Watfordtól 2,5( 0,5) milliót. Amiről szintén volt szó korábban, az Viviani, akit tényleg eladtunk, de az utolsó pillanatban a Palermo helyett a Hellas Verona-t választotta, érte 4 milliót kaptunk. Távozott továbbá két fiatal játékos, Skorupski az Empoli-ba került kölcsönbe, Verde pedig a Frosinone-hoz. Nincs semmi opció, mind a két játékos vissza fog térni, remélhetőleg miután rengeteg játéklehetőséget kaptak. Ezenkívül már csak két hír van, egy jó és egy jobb. A jó az, hogy Keita marad a következő szezonra is. Elmondása szerint nagyszerű ajánlatokat kapott, de a megbecsülés, és a szeretet amiben részesült itt tartotta Rómában. A jobb hír pedig az, hogy Nainggolan-nal is sikerült megegyeznünk, 3,5 millióra emelkedett a fizetése és hosszabbított 2020-ig.

Naptár: A másik jó hír, hogy a csapat már megkezdte a felkészülést az új szezonra. Az első lépés egy edzőtábor volt Pinzoloban, ami 6 nap kemény edzést (és szórakozást) jelentett annak 24 játékosnak aki nem vett részt válogatott meccseken, így sok fiatal is volt itt, akik közül többen meggyőzték Garcia-t, aki elvitte őket (nem mindenkit)Ausztráliába is, ahova már 32 játékossal érkezünk a mai nap folyamán. Ott folytatják majd a Gyirmót ellen megkezdett felkészülést,amit a magyar sportmédia minden részéről lehetett olvasni, hiszen 2-1-re kikapott a Roma. (Szerintem a meccsen az eredménynél még az is lényegesebb volt, hogy kifütyülték a gólszerző Destro-t, ezzel erősítve az ő távozásának a biztosságát, bár Ausztráliába még elutazott a csapattal.)

Ott a tavalyi sörkupa "kistestvérén" játszunk majd a Real-lal (07.18), és a City-vel (07.21.). Utána megyünk Jakarta-ba parádézni, lesz egy Roma-Roma (07.25.) meccs ami után már visszatérünk Európába. 28-án sorsolják a Serie A-t, majd játszunk a Sporting-gal, (08.01) a Barcelona-val (08.05.) és a Valencia-val (08.08.) is. Ez után már csak a nyílt nap lesz hátra a nyári programból (08.14.) és 22-én kezdődik is a Serie A.

Mi lesz veled Destro?

A másik fontos dolog még a szezonkezdéssel kapcsolatban, hogy megkezdte nálunk munkáját a korábban BL, és VB győzelemben is résztvevő Darcy Norman, az új erőnléti edzőnk. Eddig természetesen mindenki dicsérte a munkáját, reméljük meg is fog látszani majd, és elkerüljük végre, az emberemlékezet óta a Roma-t sújtó sérüléshullámokat. Jelenleg ebben jól is állunk, mivel felépült a három állandó sérültünk: Maicon, Castan, és Strootman. Szerencsére úgy néz ki, hogy az egész felkészülés során a csapattal lesznek, így remélhetőleg teljes értékű játékosként lehet rájuk számolni, már az első meccstől.Ezt kihasználva a klubnál próbálják azt nyomatni, hogy "ők olyanok mint 3 új igazolás" jó-jó örülünk-örülünk, velük kétségtelenül erősebbek vagyunk, de azért ez még nem mentesíti Pallottaékat új játékosok vásárlása alól!

Az eddigi átigazolási szezonunk egy képen: a játékossal már haverok vagyunk, de még nagyban ott virít az "unfinished buseness" felirat

Az elsőd cél a nyáron: a csatárprobléma megoldása. Tavaly óriási gondjaink voltak a góllövéssel, ezért érkezett Falque is, aki több gólt szerzett, mint bármelyik másik játékosunk, de most egy centert is keresünk. Sajnos nem olyan egyszerű ez. Edin Dzeko-t akarjuk elhozni a Manchester City-ből, akit már meggyőzött jó barátja, Pjanic az ideigazolásról, és meg is egyeztünk vele, de a City nem szeretne engedni az árából. Egyes újságok azt írják, hogy akár 30 felett is érnek érte, de olyat is olvastam, hogy 20 körüli összegben már megegyeztünk, csak abban nem, hogy hány év alatt szeretnénk ezt kifizetni. Azért kell így meggondolni, hogy mennyit költünk, mert hiába csináltunk nagy pénzt például Bertolacci-ból, Nainggolan, Parades és Ibarbo megszerzése fel is emésztette ezt. Közben meg Gervinho eladása (nagy bánatomra) meghiúsult, Doumbia megkapja a második esélyt, Destro pedig ha el is megy, nagyon (vételi) áron alul. Így nem nagyon lesz profit. Hacsak...

Emlékeztek arra, amikor először volt kezdő Serie A meccsen, és 1-1-nél gólt fejelt a Genoa-nak? Én nem tudom elfelejteni, azt, ahogy sírva ünnepelte a gólját az egész csapattal, Rómában legendáváválhatna.

Az előző "nagyszerű" szezonnak meg lett az eredménye, összesen két piacképes játékossal rendelkezünk, azok, akik nem nálunk játszottak (na persze ott van Nainggolan, Manolas, meg még páran mások). Bertolaccit már eladtuk, és sajnos Romagnoli-t is nagyon szeretné a Milan, hiszen volt edzője, a "tiszteletreméltó" Sinisa építi most ott a Scudetto nyerő csapatot a semmiből Thaiföldrőlelőkerülő milliókból. Kijelentettük, hogy 30 millió az ára, a Milan pedig 14-ről megindult pár hete felfelé. Legutóbb már 25-öt ajánlottak, és amikor a Roma azt is visszadobta, akkor a Milan közeli médiában azt írták, hogy ez volt a végső ajánlat, ehhez képest, már arról cikkeznek, hogy lehet, hogy mégis kifizetik azt a 30-at. Nehéz ügy, mivel szerintem Romagnoli jó alap lenne a jövőre nézve (egy igazi sztár, akiért nem is fizettünk (máshogy nehezen tudunk ilyet szerezni), ráadásul jó marketing értéke is van) de 30 millió sok pénz. Ennek ellenére én őt nem engedném el. Nem csak azért mert római, saját nevelés, és fiatal, hanem mert befejezhetnénk ezt a "nagy Udinese" stílust. Miért kell mindenkiből mindig pénzt csinálni? Mindig új csapatot építeni? Már harmadik évünket kezdjük Garcia-val, most ne csináljuk már azt, hogy 5 új játékos lesz a kezdőbe, tanuljunk meg rendesen fejleszteni, és építeni valamire, nem pedig mindig mindent újrakezdeni; venni egy rakat játékost, aztán aki nagyon bejön, abból pénzt csinálunk, aki elfogadható, azt megtartjuk, hátha jövőre robban be. Nem mellesleg hamarosan jönnek az új szabályok, és akkor nagyon szarul fogunk állni az olasz játékosok számában, ha folytatjuk ezt a tendenciát.

Zárásnak pedig pár név akit mostanában szóba hoztak velünk.

Szerintem a legfontosabb most amúgy nem is a csatár, hanem a először a kapus, aztán a balhátvéd. Kapus posztra a legvalószínűbb, hogy Romero fog érkezni, mégpedig ingyen. Ez szerintem nagyszerű üzlet, nagyon alul értékelt játékos, de tapasztalt, jó játékos, ráadásul kapusként egyáltalán nem is idős. A másik név, akiért fizetni kéne, de megszerezhető, az Sirigu. Nyilván nagy fogás lenne, de drága is, ezért nem tartom valószínűnek. Szélső védő helyzetében egyelőre nagyjából semmi nincs, bár páran állítják, hogy Baba már megvan. Darmian ugye Angliába ment, de Bruno Peres még opció, de mindenféle név felmerül, mint Masuaku, Adriano, a másik oldalra, Manqillo, Rafael. A középpályára megint semmi bővítés nem várható, az egyetlen név a Dániában focizó Amartey volt, de ő is csak azért, mert tud védekező középpályásként, belső védőként, és jobbhátvédként is játszani, ami nem hangzik rosszul, főleg, hogy viszonylag olcsó, kiegészítőembernek tökéletes lenne. Csatársorban Dzeko mellett Mitrovic-ot emlegették, aki egy fiatal tehetség. Felmerült Rondón neve is, akit a Zenittől vennénk meg, ha Dzeko nem jönne össze, de legújabb hírek alapján még a Chicharito-ért folyó küzdelembe is beszállnánk, miközben a Salah kavarást is figyeljük a háttérből, és úgy néz ki a Fiorentina eléri, hogy a Chelsea ne adja el az Inter-nek, és akkor mi jó helyzetben vagyunk.

Újra sörkupa.

A végére pedig biztatásképp csak annyit, hogy Baldissoni Indonéziába már új játékosokat is szeretne vinni, tehát remélhetőleg hamarosan lesz új érkezőnk.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik