Extra mezőny, extra tét

Vágólapra másolva!
2012.05.10. 18:59
null
Népes mezőnnyel folytatódik a hét végén, Kapuvár könyékén a tereprali ob-sorozat
Címkék
Népes mezőnnyel folytatódik a hét végén, Kapuvár könyékén a tereprali ob-sorozat – mindenki ott lesz, aki magyar részről számít és mindenki, aki a környező országokból: többek között a síugró-világbajnok Adam Malysz, a hazai éllovas és címvédő Fazekas Károly no és a Dakar-menő Szalay Balázs, aki jelenleg második a bajnokságban.

Az esélyesek közül mindenki úgy érzi, fekszenek neki a Kapuvár környéki pályák. Ebből két dologra lehet következtetni: az egyik, hogy a terepralisok szeretnek ezen a környéken száguldani, a másik, hogy rendkívül szoros küzdelemre van kilátás a hét végén. Nem csoda, a tét is nagy, a bajnoki pontok mellett extra motivációt jelent, hogy a verseny győztese nevezési díj nélkül állhat rajthoz a júliusi, oroszországi Selyemút-ralin. A szervezők egyetlen feltétele, hogy az kaphatja meg a lehetőséget, aki korábban még nem indult a sivatagi viadalon.

Ilyen például Fazekas Károly, aki nemcsak a sorozat címvédője, hanem az idénynyitó viadalt is megnyerte. „Emlékezetfrissítésként megnéztem a tavalyi belső kamerás videókat, mert szerintem a rendezők ezen a környéken túl sokat nem tudtak újítani a pályán, úgyhogy én így készültem. Örülök a nagy mezőnynek, bár akitől igazándiból tartanunk kell, vagyis Szalay Balázs, már a legutóbbi futamon is indult" – mondta Fazekas, aki természetesen folytatni szeretné a győzelmi sorozatot.

A nagy rivális Szalay viszont szeretné megakadályozni ebben, s minden oka meg is van a bizakodásra, hiszen tavaly megnyerte a Kapuvár környéki versenyt.

„Tavaly inspiráló volt a sok néző a pálya szélén, remélem, az idén is sokan jönnek, mert engem inspirálnak a szurkolók, jobban tudok úgy versenyezni, ha látom őket a pálya szélén. Kapuvárt nagyon szeretem, szívesen térek vissza az egész csapatommal: négy autóval és egy kamionnal rajtolunk és persze szeretnénk nyerni" – mondta a Dakar-ralit idén huszadikként záró Opel-pilóta.

A mezőny egyik különleges figurája Adam Malysz lesz, a korábbi négyszeres világbajnok lengyel síugró, aki az utóbbi időben a terepraliban bontogatja szárnyait (ő is indult a Dakaron), s aki a Lónyai Pál, Garamvölgyi Zoltán kettős csapattársa lesz ezúttal. „Síelek, de egy sáncról a világ minden kincséért sem ugranék le, szerintem nem teljesen komplett, aki három másodpercért, rettenetes hidegben kockára teszi az életét – mondta Lónyai, meg sem hallva a felvetést, hogy sokan a terepralisokat sem tartják normálisnak. – Ami minket illet, felemás emlékeink vannak innen: két éve fának ütköztünk, tavaly hetven kilométert mentünk kormányszervó nélkül."

Az előzmények ismeretében tehát egyvalamit kijelenthetünk: izgalmakban nem lesz hiány Kapuváron.

AZ OB ÁLLÁSA 1 VERSENY UTÁN

 

Abszolút sorrend: 1. Fazekas Sándor, Horn Albert (Fazekas Motorsport, BMW X5) 20 pont, 2. Szalay, Bunkoczi (Opel Dakar Team, Opel Antara RR) 15, 3. Varga, Szegedi (Varga Racing Team, Nissan KingCab) 12

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik