Nem tetszik a játékosoknak az új WSOP-karkötő

Vágólapra másolva!
2010.05.19. 00:20
null
A kritizált karkötő<br />
Címkék
Bemutatt&aacute;k a WSOP idei versenysorozat&aacute;n kioszt&aacute;sra ker&uuml;lő &uacute;j kark&ouml;tőt, amely első k&ouml;rben nem nyerte el a p&oacute;keresek tetsz&eacute;s&eacute;t.

 

Immár egybeforrt a nyári WSOP-vel a karkötő, amelyet a versenyszámok győztesei kapnak. Mára a WSOP-sikerért járó aranykarkötő megszerzése nagyobb presztízs lett, mint bármi más a póker világában, ennek megfelelően évről évre ez a leginkább vágyott pókeres trófea.

A Las Vegas-i versenysorozat kezdetekor még csak emléknek szánták a néhány száz dolláros karkötőt, amely az első években még nem is tartott nagy érdeklődésre számot. Állítólag a tízszeres győztes Doyle Brunson az 1970-es években nyert karkötőit sorra elajándékozta, így már azt sem tudja biztosan, hogy a mára alaposan felértékelődött csecsebecsék jelenleg kinek a tulajdonában vannak. Sőt volt olyan megnyert karkötő is, amelyet a legenda elfelejtett átvenni.

Az évek múlásával nőtt a WSOP győzteseinek járó karkötő értéke is. Johnny Chan például széfben őrzi mind a tíz karkötőjét, és mára általánossá vált a vélekedés, hogy a karkötő megszerzése a pókervilág csúcsát jelenti. A tavalyi évben az első magyar karkötőt megszerző Traply Péter például vagyonőrökkel óvta megszerzett ékszerét hazaérkezése után adott partiján, sikere kapcsán egyértelmű volt, hogy a karkötő megkaparintása nagyobb siker, mint a győzelemmel járó 350 ezer dollár megszerzése.

Ugyanakkor éppen tavaly Jeff Schulman, a 2009-es WSOP főversenyének egyik döntőse kritizálta a karkötőt, amely szerinte nagyon csúnya, és számára értéktelen is. Schulman sokak szerint tavaly azért igyekezett a karkötőn keresztül becsmérelni a WSOP szervezőit, mert az általa képviselt Card Player magazin hosszú idő után elvesztette a sorozat közvetítési jogait.

Az idén viszont már sokan osztják Schulman karkötőkritikáját. Nyilvánosságra hozták ugyanis az idei WSOP karkötőinek designját, amely első ránézésre sokaknak nem nyerte el a tetszését. A legújabb karkötő Steve Soffa alkotása, ám a híres tervező ezúttal mellényúlt. Pókeres körökben ugyanis nem lett népszerű a 2010-es karkötő, amely egyesek szerint túl egyszerű, túl szimpla, hogy kifejezze a mögötte rejlő sikert. Márpedig a hírek szerint meg kell barátkozni az új designnal, a pókeresek az idén kénytelenek beérni a visszafogottabb karkötővel Las Vegasban.

A Poker24.hu legfrissebb póker híre: Meglógtak a Ferrarival

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik