S. T. J. 2022.07.07 22:57 Frissítve: 2022.07.08 22:31

Silvio Berlusconi újabb nagy dobása: válogatottakkal erősít a Monza; Padovában folytatja Vályi Vanda

A Nemzeti Sport pénteki számából ajánljuk.

 

Két gólt szerzett a Puskás Akadémia első felkészülési mérkőzésén a Hollandiából visszatérő Kiss Tamás, a felcsútiak 4–0-ra győztek az osztrák második ligás St. Pölten ellen. Kiss az előző idénynek a Puskás játékosaként vágott neki, majd az első két bajnoki után egy évre Hollandiába, az SC Cambuurhoz került kölcsönbe. A 21 esztendős futballista 11 bajnokin jutott lehetőséghez (kétszer kezdőként), egy gólt szerzett, és bár a holland bajnokságot a kilencedik helyen befejező klubnak opciója volt a megvásárlására, a felkészülést már itthon kezdte el. Lapunknak azt mondta, így is hasznos volt a légiósként eltöltött időszak.

Az élvonalban újonc Vasasnál minden poszton, így a támadók között is hatalmas a merítési lehetőség: Radó András, Feczesin Róbert, Bobál Gergely, Szalai József, Pekár László, Ihrig-Farkas Sebestyén, Cipf Dominik, illetve a nyáron szerződtetett Géresi Krisztián és Novothny Soma mellett a ZTE-től kölcsönjáték után megszerzett Zimonyi Dávid is szeretné beverekedni magát a kezdőcsapatba. A révkomáromi KFC Komárno ellen klasszikus mesterhármast szerző Zimonyit középcsatárként ismerhettük meg, a piros-kékeknél azonban vélhetően bal oldali szélsőként láthatjuk az NB I-ben futballozni; a támadó elmondta, kezdi megszokni, megszeretni az új szerepkört.

Rotterdamban a stadion melletti utcában nőtt fel, az aréna nagyjából harminc méterre volt a házuktól. Akkoriban még fociztak a gyerekek az utcákon, létezett a grundfutball, Ricardo Moniz is reggeltől estig kint játszott: letettek két kabátot, az volt a kapu. Hároméves korában pedig már a televízió előtt ült, tátott szájjal nézte, ahogy az Ajaxban Johan Cruyff varázsol. Sportkrém mellékletünk e heti vendége a ZTE új vezetőedzője, akinek érkezése óta a Zete csak fiatalokat szerződtetett, az átlagéletkor huszonegy év!

előfizető vagyok, elolvasom a lapot Nincs előfizetésem, digitálisan olvasnám a lapot Előfizetnék a nyomtatott lapra
2022.09.18 16:48:47

Olasz labdarúgás nemzetisport.hu

Politano találatára Giroud még válaszolt, de Simeone fejes gólja mindent eldöntött.

2022.08.26 23:37:45

Olasz labdarúgás MONCZ ATTILA

ALAPVONAL. Az őrület elkezdődött Délen, az első számú ünnepelt pedig a mesterlövészek versenyét három góllal vezető, eddig jobbal, ballal és fejjel is egyszer betaláló Kvarachelia. Az egyik helyi lap már a Kvaradona becenévvel illette, mások „csak” a Napoli grúz Maradonájaként emlegetik, ez meg azért amennyire elismerő, annyira veszélyes is.

2022.08.10 11:15:04

Olasz labdarúgás H. Á.

Fordulóról fordulóra az olasz bajnokság teljes programja, eredmények, állás.

2022.08.03 13:16:21

Olasz labdarúgás BACSKAI JÁNOS

NYÁRI TRANSZFERSOROZAT. Lemaradt a BL-ről a „La Dea”, több alapember is távozhat a nyáron, ráadásul a Romát, az Intert és a Juvét erősítve.

2022.07.31 09:57:36

Olasz labdarúgás L. PAP ISTVÁN

A milánói Internazionale együttesét 1926 és 1936 között kizárólag magyarok irányították.