K. Zs. 2020.07.21 22:25 Frissítve: 2020.07.22 00:40

Serie A: Rangnick mégsem megy a Milanhoz – hivatalos

A Kicker német futballszaklap kedd este megszellőztette információit, melyek szerint Ralf Rangnick a várakozások ellenére nem lesz a Milan labdarúgócsapatának vezetőedzője. Nem sokkal később a német szakember képviselője hivatalos közleményben erősítette meg: valóban nem lesz az.

A jelek szerint Ralf Rangnick mégsem lesz a Milan alkalmazottja (Fotó: AFP)

 

„Az AC Milan és Ralf Rangnick közösen arra jutottak, hogy a mostani nem a megfelelő időpont, és pillanatnyilag nincs is ok arra, hogy együtt dolgozzanak. Ezt figyelembe véve, valamint tekintettel a Stefano Pioli Milan-vezetőedző munkájával elért fejlődésre, a felek úgy határoztak, hogy Ralf Rangnick nem vállal szerepet a Milannál” – olvasható a német tréner tanácsadója, Marc Kosicke kedd késő este kiadott hivatalos közleményében.

 
Ibrahimovic-dupla – újra nyert a Milan!

A koronavírus-járvány miatti kényszerszünet után a Milan valóban remek formában futballozik, és semmi ok sincs arra, hogy ne hosszabbítsák meg – az olasz lapértesülések szerint az öltöző teljes támogatását élvező – Stefano Pioli vezetőedző szerződését. (Késő este a Milan hivatalos honlapján meg is jelent: Pioli szerződését 2022-ig meghosszabbították.)

Mint ismert, Ivan Gazidis, a Milan ügyvezető igazgatója hónapok óta tárgyalt a Red Bull sportigazgatójával, Ralf Rangnickkal a vezetőedzői poszt betöltéséről, de nem jutottak egyezségre.

A Kicker szerint olyasmi nem vetődött fel, hogy Rangnick esetleg csak Paolo Maldini sportigazgatói feladatkörét vegye át Milánóban – a 62 éves német szakember, aki állítólag intenzíven tökéletesítette olasz nyelvtudását, egyértelműen a vezetőedzői posztot célozta meg, legfeljebb kiegészítésképp, kettős szerepben lett volna sportigazgató.

Beszámoltunk róla, hogy egyes olasz lapok bizonyos mértékben a lipcsei, salzburgi futballépítményt fazonírozó Rangnick érkezéséhez kötötték Szoboszlai Dominik milánói szerződtetését. A következő napok titka, valóban ennyire összefonódik-e a két kiszemelt közeljövőbeli sorsa.

2021.11.07 20:19:20

Olasz labdarúgás H. Á.

Izgalmas mérkőzésen igazából egyik csapatnak sem túl jó eredmény született a 229. Derby della Madonninán.

2021.10.31 20:34:29

Olasz labdarúgás P. K.

José Mourinho továbbra sem tud rangadót nyerni, de kétgólos hátrányból kis híján egyenlített a csapata.

2021.10.24 20:22:24

Olasz labdarúgás BACSKAI JÁNOS

Csak saját magát okolhatja az Internazionale a győzelem elmaradásáért a Derby d'Italián.

2021.10.10 12:00:37

Olasz labdarúgás B. D. K.

Az Instagramon közel nyolcmillióan követik – most biztosan kap egy-két üzenetet.

2021.09.19 20:06:01

Olasz labdarúgás MURÁNYI DOMONKOS

A „zebrák” Morata góljával hamar előnybe kerültek, de a vendégek Rebic révén egyenlítettek.