K. Zs. 2020.07.21 22:25 Frissítve: 2020.07.22 00:40

Serie A: Rangnick mégsem megy a Milanhoz – hivatalos

A Kicker német futballszaklap kedd este megszellőztette információit, melyek szerint Ralf Rangnick a várakozások ellenére nem lesz a Milan labdarúgócsapatának vezetőedzője. Nem sokkal később a német szakember képviselője hivatalos közleményben erősítette meg: valóban nem lesz az.

A jelek szerint Ralf Rangnick mégsem lesz a Milan alkalmazottja (Fotó: AFP)

 

„Az AC Milan és Ralf Rangnick közösen arra jutottak, hogy a mostani nem a megfelelő időpont, és pillanatnyilag nincs is ok arra, hogy együtt dolgozzanak. Ezt figyelembe véve, valamint tekintettel a Stefano Pioli Milan-vezetőedző munkájával elért fejlődésre, a felek úgy határoztak, hogy Ralf Rangnick nem vállal szerepet a Milannál” – olvasható a német tréner tanácsadója, Marc Kosicke kedd késő este kiadott hivatalos közleményében.

 
Ibrahimovic-dupla – újra nyert a Milan!

A koronavírus-járvány miatti kényszerszünet után a Milan valóban remek formában futballozik, és semmi ok sincs arra, hogy ne hosszabbítsák meg – az olasz lapértesülések szerint az öltöző teljes támogatását élvező – Stefano Pioli vezetőedző szerződését. (Késő este a Milan hivatalos honlapján meg is jelent: Pioli szerződését 2022-ig meghosszabbították.)

Mint ismert, Ivan Gazidis, a Milan ügyvezető igazgatója hónapok óta tárgyalt a Red Bull sportigazgatójával, Ralf Rangnickkal a vezetőedzői poszt betöltéséről, de nem jutottak egyezségre.

A Kicker szerint olyasmi nem vetődött fel, hogy Rangnick esetleg csak Paolo Maldini sportigazgatói feladatkörét vegye át Milánóban – a 62 éves német szakember, aki állítólag intenzíven tökéletesítette olasz nyelvtudását, egyértelműen a vezetőedzői posztot célozta meg, legfeljebb kiegészítésképp, kettős szerepben lett volna sportigazgató.

Beszámoltunk róla, hogy egyes olasz lapok bizonyos mértékben a lipcsei, salzburgi futballépítményt fazonírozó Rangnick érkezéséhez kötötték Szoboszlai Dominik milánói szerződtetését. A következő napok titka, valóban ennyire összefonódik-e a két kiszemelt közeljövőbeli sorsa.

2020.11.23 09:52:39

Olasz labdarúgás THURY GÁBOR

A Juve első aranykorának hajnalán több honfitársunk is segédkezett a klub felvirágoztatásában.

2020.11.22 19:43:57

Olasz labdarúgás H. D.

A milánói együttes a duplázó svéd csatár vezérletével 3–1-re legyőzte a Napolit.

2020.11.08 20:26:29

Olasz labdarúgás KOCSMÁR-TÓTH ISTVÁN

Elképesztő végjáték után szerzett pontot a listavezető AC Milan a Hellas Verona ellen.

2020.11.08 14:46:03

Olasz labdarúgás H. D.

Lautaro Martínez fejes gólja után Alekszej Mirancsuk egyenlített • A Roma Mhitarjan triplájával nyert Genovában.

2020.11.08 12:09:47

Olasz labdarúgás RUSZNÁK GYÖRGY

Ronaldo egy gólra megközelítette Puskást. A hazaiak a küzdőszellemüknek köszönhették a döntetlent.