Serie A: „Hogy büntethettek engem, amikor én vagyok az áldozat?”

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.05.06. 10:22
Eltörölték Sulley Muntarinak, az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Serie A) szereplő Pescara középpályásnak eltiltását.

Mint ismert, Sulley Muntari a Cagliari elleni találkozó (1–0) hajrájában arra kérte a játékvezetőt, hogy a folyamatos rasszista bekiabálások miatt szakítsa félbe a meccset, de a bíró ezt nem tette meg, sőt reklamálás miatt sárga lapot adott a játékosnak. A középpályás tiltakozásképpen – engedély nélkül – elhagyta a pályát, amiért megkapta a második sárgáját, így ráadásul egy mérkőzésről el is tiltották.a folyamatos rasszista bekiabálások miatt szakítsa félbe a meccset, de a bíró ezt nem tette meg, sőt reklamálás miatt sárga lapot adott a játékosnak. A középpályás tiltakozásképpen – engedély nélkül – elhagyta a pályát, amiért megkapta a második sárgáját, így ráadásul egy mérkőzésről el is tiltották.

Miután az eset nagy port kavart, a Serie A fegyelmi bizottsága a korábbi döntését megváltoztatta, s eltörölte a Muntarira kirótt eltiltást.

„Remélem, ez fordulópont lesz, ami az olaszországi viszonyokat illeti, s azt jelenti, a jövőben kiállhatsz a jogaidért – konstatálta a döntést Muntari. – Úgy érzem, végre meghallgattak. Roppant nehéz napokon vagyok túl, dühös voltam és olyan érzésem volt, mintha kirekesztettek volna. Úgy bántak velem, mint valami bűnözővel – hogy büntethettek engem, amikor én voltam ennek az egésznek az áldozata? Remélem, ez jó példa lesz más játékosoknak, hogy ne kerüljenek hasonló helyzetbe.”

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik