Olaszország: a Juventus előtt a Milané a Trofeo Tim

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.08.24. 00:08
A Milan labdarúgócsapata nyerte meg a Trofeo Tim elnevezésű felkészülési tornát Reggio nell’Emiliában, miután a 45 perces mérkőzések során a Juventust és a Sassuolót is legyőzte. A második helyen a torinóiak végeztek a 2008 után újra nyerő milánóiak mögött.

MILAN–JUVENTUSMILAN–JUVENTUS

Egy éve csak a tizenegyesek döntöttek a hagyományos nyári felkészülési torna két nagycsapatának összecsapásán, ezúttal azonban már egy tizenegy méterről elengedett lövés dűlőre vitte a csatát. Filippo Inzaghi csapata Honda Keiszuka léc alá lőtt góljával nyert, miután Mattia De Sciglio bal oldali elfutás után szépen készített elő.

Massimiliano Allegri és korábbi tanítványa csatáját tehát utóbbi nyerte, a Juve nem igazán tudott felpörögni a 30. percben született gól után, a Milan játékosai pedig egyénileg többet mutattak a találkozón.

JUVENTUS–SASSUOLO

Akárcsak egy éve, ezúttal is a Sassuolo volt a harmadik csapat a Juve és a Milan mellett a kupán, ám míg tavaly a zöld-feketék meglepték a nagyokat, ezúttal ez nem jött össze, és rúgott gól nélkül kulloghatnak haza. A Juve ellen ugyan sokáig jól tartotta magát Eusebio Di Francesco együttese, ám a hajárban a 43. percben a védelem többször is elvétette a felszabadítást, Roberto Pereyra pedig közelről kihasználta a tétovázást, és ezzel bezsebelte a „zebrák” számára a három pontot – és ezzel a második helyet.

MILAN–SASSUOLO

A harmadik összecsapás ugyan még kérdésessé tehette volna a torna kimenetelét, ám a Milan–Sassuolo meccsen gyorsan megszületett a rossoneri vezető találata, és ez eldöntötte a Trofeo Tim sorsát. Egy kontra után a piros-feketék tizenegyest kaptak ajándékba a 8. percben, miután a labda Emmanuele Terranovát találta el a mellkasán, a játékvezető mégis tizenegyest ítélt kezezés miatt, amit Jérémy Ménez értékesített.

A 19. percben Honda kiváló indítása után Stephan El Shaarawy indult meg, és hagyta maga mögött a védőit, majd a kapus mellett a bal alsó sarokba továbbított. A Milan a folytatásban is támadott, hibákkal ugyan, de lendületesen játszott, és megérdemelten hódította el a trófeát.


TROFEO TIM, REGGIO NELL’EMILIA
EREDMÉNYEK
Milan–Juventus 1–0
Juventus–Sassuolo 1–0
Milan–Sassuolo 2–0
A VÉGEREDMÉNY
1. Milan 6 pont, 2. Juventus 3, 3. Sassuolo 0

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik