Olasz Kupa: őrület Nápolyban! Ráadás után ment tovább a Fiorentina

CS. M.CS. M.
Vágólapra másolva!
2022.01.13. 20:44
null
Cristiano Biraghi szenzációs góljával korántsem volt vége a meccsnek (Fotó: Getty Images)
A Fiorentina hosszabbítás után 5–2-re nyert a Napoli ellen a labdarúgó Olasz Kupa nyolcaddöntőjében, így bejutott a legjobb nyolc közé.

 

Kiegyenlített játékot hozott az első félidő, de a játékrész hajrájára felpörögtek az események. A 41. percben Dusan Vlahovics megelőzte védőjét a tizenhatoson belül, majd könyörtelenül kilőtte a hosszú sarkot (0–1). Mindössze három perc telt el, amikor Dries Mertens pazar mozdulattal, állásból tekert a kapuba nagyjából 14 méterről (1–1).

MERTENS TALÁLATA ITT!

Még mindig a szünet előtt jártunk, amikor hatalmas hibáját az ellenfél eltarolásával próbálta menteni a Fiorentina lengyel kapusa, Bartlomiej Dragowski – kiállították. A második félidőben az emberelőnyben futballozó Napoli játszott fölényben, de szenvedett a helyzetek befejezésével.

DRAGOWSKI KIÁLLÍTÁSA ITT!

A túloldalon egy szabadrúgás jelentett mindent: az 58. percben Cristiano Biraghi lőtte ki a sorfalat, visszapattant hozzá a labda, és ekkor már pontosabban célzott: nagyszerű lövése a kapufát is érintve kötött ki a kapuban.

BIRAGHI GÓLJA ITT!

Az egyenlíteni igyekvő nápolyiaknál előbb Hirving Lozano kapott azonnali piros lapot a hajrában, majd a rendes játékidő hosszabbításában Fabián Ruiznak is ki kellett állnia a második sárga lapja után. Ezzel már a Napolinak volt kevesebb játékosa a pályán, mégis összejött az egyenlítés: a 95. percben Andrea Petagna elé került a középre tett labda, ő pedig nagyjából 6 méterről nem hibázott. Jöhetett a hosszabbítás! 2–2

AZ EGYENLÍTŐ TALÁLAT ITT!

Lélektani előny a Napolinál, emberelőny a Fiorentinánál – így vágtak neki a felek a kétszer tizenöt percnek, amiből utóbbi jött ki jobban. Lorenzo Venuti a 106., a frissen szerződtetett Krzysztof Piatek pedig a 108. percben volt eredményes. A firenzeiek még egyszer beköszöntek, és 5–2-re győzve továbbjutottak.

OLASZ KUPA
NYOLCADDÖNTŐ
Napoli–Fiorentina 2–5
(Mertens 44., Petagna 90+5., ill. Vlahovics 41., Biraghi 58., Venuti 105+1., Piatek 108., Maleh 119.) – hosszabbítás után
Kiállítva:
Dragowski (45+2., Fiorentina), Lozano (84., Napoli), F. Ruiz (90+3., Napoli)
Később
21.00: Milan–Genoa (Tv: Sport1)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik