B. L.
2020.09.09 21:10 Frissítve: 2020.09.09 22:59

Milan: megszerezték az „új Pirlót”, egyelőre kölcsönbe

Az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Serie A) szereplő AC Milan a hivatalos honlapján adta hírül, hogy szerződtette Sandro Tonalit a kieső Bresciától.

Sandro Tonali a Milanban folytatja a pályafutását (Fotó: acmilan.com)A 20 éves középpályást régóta az „új Pirlóként” emlegetik, tehetségét jól jelzi, hogy 2018-ban a másodosztályból kapott válogatott meghívót, tavaly év végén pedig háromszor is pályára léphetett a squadra azzurrában.

Tonalit az elmúlt hónapokban a Juventusszal és az FC Barcelonával is hírbe hozták, de a hétszeres BEK/BL-győztes Milan lett a befutó.

Az előző idényben a Serie A-ban hét gólpasszig jutó futballista kölcsönbe érkezett, vételi opcióval és nyolcas mezben szerepel majd.

A hírek szerint a Milan 10 millió eurót fizet a kölcsönvételért, és további 10-ért véglegesítheti a szerződtetését, ehhez jöhet még 15 millió euró különböző feltételek teljesülésénél, és a jövőbeli eladásból származó 10 százalék is a Bresciát illeti majd meg.

A játékost a városi rivális Inter is szerette volna szerződtetni, de ő óriási Milan-szurkolóként a piros-feketékhez akart igazolni.

Örömmel jelenthetjük be Sandro Tonali érkezését. Kétségtelenül a nemzetközi labdarúgás egyik legígéretesebb játékosával erősödtünk a személyében. Sandro jól ismeri a klubot, és teljes mértékben osztozik a jövőképünkkel, amit a klubnál együtt kívánunk felépíteni” – köszöntötte új játékosát Ivan Gazidis vezérigazgató.

Örömmel üdvözölhetjük Sandrót a Milan-családban. Meggyőződésünk, hogy képes lesz fontos szerepet játszani a minél szebb jövő építésében. Remek középpályás tehetség, aki jól képviselheti a klub értékeit” – mondta ezt már Paolo Maldini technikai igazgató.

Nap közben az orvosi vizsgálaton is részt vett már

Card

2023.02.05 20:34:25

Olasz labdarúgás nemzetisport.hu

Továbbra is szenved a Milan, immár öt meccse nem nyert a Serie A-ban.

2023.01.27 19:05:59

Olasz labdarúgás nemzetisport.hu

Felidézzük a vb-győztes olasz kapus indulása körülményeit és a felbukkanását kísérő nyilatkozatokat.

2023.01.24 22:16:09

Olasz labdarúgás nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Az én bajom az, hogy ha bűnösök is, megint nem azok bűnhődnek majd, akik a törvény ellen vétettek (nyilván ezért mondtak le nagy hirtelen), hanem azok, akik az égvilágon semmiről sem tehetnek: a játékosok és a szurkolók.

2023.01.18 23:30:32

Olasz labdarúgás nemzetisport.hu

ALAPVONAL. A Napoli kilenc pont előnnyel vezeti az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokság tabelláját a címvédő Milan és tízzel a Juventus, illetve az Internazionale előtt. Azt tegyük most félre, hogy Luciano Spalletti legénysége kedden a gyengécske Cremonese ellen tizenegyesekkel kiesett az Olasz Kupából, mert a szurkolókat sokkal inkább a Serie A, valamint a lehető legjobb Bajnokok Ligája-szereplés érdekli és tartja lázban.

2023.01.18 23:10:42

Olasz labdarúgás nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. Ha így fáj, ezt, ha úgy fáj, azt tanácsos bekapnunk.