MTI/NSO 2012.05.11 00:04 Frissítve: 2015.03.01 01:29

Luis Enrique távozik Rómából, Montellát nem engedik a „farkasokhoz”

Az olasz ANSA hírügynökség szerint Luis Enrique, az AS Roma labdarúgócsapatának vezetőedzője csütörtökön arról tájékoztatta játékosait, hogy vasárnap a Cesena elleni, utolsó bajnoki mérkőzést követően távozik posztjáról.

Vége? Úgy tűnik, vége – legalábbis Luis Enrique római edzősködésének (Fotó: Reuters)

Luis Enrique korábban csak a Barcelona tartalékcsapatánál dolgozott edzőként. Tavaly nyáron vette át a rómaiak irányítását, de gyengén szerepeltek a bajnokságban, legjobb esetben is csak megtarthatják hetedik helyezésüket, ugyanis előrelépni már nem tudnak. A jelentés szerint Luis Enrique a játékosok előtt beismerte: „vereséget szenvedett” és „nem tudta keresztülvinni elképzeléseit.”

A KLUB IS BEJELENTETTE
LUIS ENRIQUE TÁVOZÁSÁT
„Luis Enrique előbb a játékosoknak akarta bejelenteni a hírt, de mi már tudtunk róla. A Fiorentina elleni meccs után hosszasan tárgyaltunk vele. Úgy gondoljuk, jó munkát végzett. Az eredmények ugyan nem jöttek, de olyan stílusban futballoztunk, amilyenben az elejétől fogva akartunk" – fogalmazott Franco Baldini, az AS Roma ügyvezetője.

Miután az együttes nem tudta kiharcolni a nemzetközi kupaszereplést, felmerült Luis Enrique távozása esetén a portugál André Villas-Boas szerződtetése a kispadra. Utóbbi tavaly Európa-ligát nyert a Portóval, majd nyáron a Chelsea-hez igazolt, de idény közben menesztették a később a Bajnokok Ligája döntőjébe jutott együttestől.

A hírre a leghamarabb a Catania reagált, mely elnöke révén tudatta: nem engedi el fiatal edzőjét, Vincenzo Montellát, az egykori kitűnő Roma-csatárt. 

„Montella lesz a következő szezonban is a Catania edzője, hisz érvényes szerződéssel rendelkezik. Nem tárgyaltunk a sorsáról a Romával. Ő lesz az edzőnk a következő idényre, minden más híresztelés csak üres fecsegés” – mondta a Sky Sport Italiának  Antonino Pulvirenti.

2021.09.19 20:06:01

Olasz labdarúgás MURÁNYI DOMONKOS

A „zebrák” Morata góljával hamar előnybe kerültek, de a vendégek Rebic révén egyenlítettek.

2021.09.09 10:48:20

Olasz labdarúgás NAGY ZSOLT

Jorginho elképesztő kitartásának köszönhetően minden színtéren az európai futball csúcsára ért.

2021.09.01 22:18:59

Olasz labdarúgás BACSKAI JÁNOS

Az Atalanta, a Genoa és a Torino is ügyeskedett az utolsó órákban, nem gyengült az Inter és a Nápoly.

2021.08.16 13:34:24

Olasz labdarúgás BACSKAI JÁNOS

NYÁRI ÁTIGAZOLÁSOK, 2021. Nem kamu a kínai tulajdonos költségcsökkentési akcióterve. Ki lesz a következő távozó?