Juve: Mandzukic decemberben Manchesterbe költözhet

I. SZ.I. SZ.
Vágólapra másolva!
2019.11.14. 13:08
null
Mario Mandzukic olasz sajtóhírek szerint Manchesterben folytatja (Fotó: AFP)
Olasz sajtóhírek szerint eldőlt, hogy Mario Mandzukic januártól a Manchester United labdarúgója lesz, sőt, már decemberben edzésbe állhat új klubjánál.

 

Bár szeptemberben Katart, októberben pedig a Milant emlegették Mario Mandzukic kapcsán, a Tuttosport most arról ír, hogy a Juventus horvát válogatott támadója eldöntötte, a Manchester Unitednél folytatja pályafutását. Sőt, az olasz lap továbbvitte a sztorit, állítása szerint a két klub megegyezett egymással, a világbajnoki ezüstérmes pedig engedélyt kapott arra, hogy már decemberben Manchesterbe költözzön, részt vegyen Ole Gunnar Solskjaer edzésein annak érdekében, hogy január elején, miután hivatalossá válik a klubváltás, azonnal bevethető legyen.

Nem lenne csoda, ha Maurizio Sarri, a Juventus vezetőedzője hetekkel a tényleges átigazolás előtt elengedné Mandzukicot, hiszen ebben az idényben még egy bajnoki mérkőzésen sem vetette be a horvátot, a Bajnokok Ligájába pedig nem is nevezte. A labdarúgó így nem hiányozna Torinóban, Manchesterben viszont már a januári piac nyitása előtt edzésbe állhatna és akklimatizálódna, hogy amint lehet, Solskjaer rendelkezésére álljon.

A Tuttosport szerint Fabio Paratici, a Juventus sportigazgatója a héten Londonban találkozott a Manchester United vezetőivel, és mindenben megállapodtak egymással. Sajtóhírek szerint a Juventus tízmillió eurót kap a 33 éves csatárért, akivel másfél éves szerződést kötne a Manchester United.

Mandzukic a Transfermarkt nyilvántartása szerint 2007-ben 1.5 millió euróért került az NK Zagrebtől a Dinamo Zagrebhez, a Wolfsburg 2010-ben 7 milliót, a Bayern München 2012-ben 13 milliót, az Atlético Madrid 2014-ben 22 milliót, a Juventus 2015-ben 23.4 millió eurót fizetett érte. A Bayern Münchennel Bajnokok Ligáját nyert, háromszor volt horvát, kétszer német és négyszer olasz bajnok.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik