Nemzetisport.hu 2011.06.04 12:31 Frissítve: 2015.02.12 03:11

„Ha a Genoa-Romát manipulálták, akkor az összes többit is”

Tovább folytatódik a bundabotrány Olaszországban: a rendőrség tizenhat személyt vett őrizetbe korábban a héten, és a Gazzetta dello Sport információi szerint az AS Roma játékosa, Daniele De Rossi is gyanúba keveredett. A cremonai bíróság a 4–3-ra végződő Genoa–Roma  bajnokit vizsgálhatja.

 

Azután, hogy Giuseppe Signorit, az olasz labdarúgó-bajnokság korábbi háromszoros gólkirályát (a Sopron korábbi játékosát) és másik tizenöt személyt őrizetbe vett az olasz rendőrség, tovább folytatódott a bundabotrány.

De Rossi (jobbra) is
gyanúba keveredett (Fotó: Action Images)

A Gazzetta dello Sport információi szerint a 4–3-mal záruló Genoa–AS Roma bajnokit is manipulálhatták, és a rómaiak középpályása, Daniele De Rossi szintén gyanúba keveredett. A mérkőzésen már 3–0-ra vezetett a fővárosi csapat, a második félidőben azonban négy gólt lőve fordították meg a találkozót a hazaiak.

A genovaiak elnöke, Enrico Preziosi egyértelműen tagadja a vádakat, és felháborodásának adott hangot.

„Ha azt a mérkőzést manipulálták, akkor az összes többit is" – fogalmazott kissé dühösen Enrico Preziosi, a Genoa elnöke.

Az AS Roma világbajnok játékosa, De Rossi ugyan nem lépett pályára a Genoa elleni találkozón, azonban mégis botrányba keveredett, és ő is erősen méltatlankodott, amikor erről értesült.

„Teljesen felháborodtam, amikor megtudtam, hogy egy ilyen hamis történettel vádolnak. Az újságok által megírt dolgoknak a bírósági források rögtön egyértelműen ellentmondanak, így megőrzöm a feddhetetlenségem és a rólam alkotott jó képet az ügy során" – nyilatkozta Daniele De Rossi a botránnyal kapcsolatban.

A cremonai bíróság vezetője, Roberto Di Martino szintén tagadta a De Rossi elleni vádakat, azonban hozzátette, hogy több személy neve is „előkerült” a nyomozás során. Később Giancarlo Abete, az Olasz Labdarúgó-szövetség elnöke is megvédte a világbajnokot.

„De Rossi nem követett el semmit, ez mindössze egy pletyka, efelől a rendőrség is biztosított. A letartóztatások végéhez közeledve több név felvetődött, ezekről azonban egyelőre még nem beszélhetek” – fogalmazott Roberto Di Martino.

Az Atalantát erősítő rutinos támadót, Cristiano Donit is összekapcsolták az esettel, azonban ő ugyancsak egyértelműen tagadta, hogy bármi törvényellenes dolgot elkövetett volna. A 38 éves csatárt 2001-ben már előállították fogadási csalás gyanújával.

Mint ismeretes, a Feczesin Róbertet foglalkoztató Ascoli két játékosa, Vittorio Micolucci és Vincenzo Sommese is érintett a botrányban, mindkét futballista házi őrizetben van jelenleg. A másodosztályban nemcsak az Ascoli keveredett gyanúba, hanem a bajnokságot megnyerő Atalanta és a második helyen végző Siena is.

A cremonai ügyészség tovább folytatja a gyanúsítottak kihallgatását, sőt az ügy legfrissebb fejleménye, hogy az eddigi 16 után már 30-ra duzzadt az előállítottak száma, emellett 18 gyanús mérkőzést vizsgálnak – többek között élvonalbelieket, de akad másod-, illetve harmadosztályú találkozó is.

A gyanúsítottak kedden állnak bíróság elé Cremonában.

2021.11.07 20:19:20

Olasz labdarúgás H. Á.

Izgalmas mérkőzésen igazából egyik csapatnak sem túl jó eredmény született a 229. Derby della Madonninán.

2021.10.31 20:34:29

Olasz labdarúgás P. K.

José Mourinho továbbra sem tud rangadót nyerni, de kétgólos hátrányból kis híján egyenlített a csapata.

2021.10.24 20:22:24

Olasz labdarúgás BACSKAI JÁNOS

Csak saját magát okolhatja az Internazionale a győzelem elmaradásáért a Derby d'Italián.

2021.10.10 12:00:37

Olasz labdarúgás B. D. K.

Az Instagramon közel nyolcmillióan követik – most biztosan kap egy-két üzenetet.

2021.09.19 20:06:01

Olasz labdarúgás MURÁNYI DOMONKOS

A „zebrák” Morata góljával hamar előnybe kerültek, de a vendégek Rebic révén egyenlítettek.