Balotelli: A rasszizmus fontosabb téma, mint a barátnőim

Vágólapra másolva!
2010.11.19. 13:36
null
Balotellinek nem csak a román védőkkel kellett megbirkóznia szerdán (Fotó: Action Images)
Címkék
Mint ismeretes, az olasz és a román labdarúgó-válogatott 1–1-es döntetlent játszott felkészülési mérkőzésen Klagenfurtban. A találkozón a kezdőként pályára lépő Mario Balotelli minden megmozdulásánál füttykoncert volt hallható.

A rasszista szurkolók Balotellit gyalázó transzparenst is készítettek („Nem a többetnikumú válogatottra!"), és a nemzeti csapatban életében másodszor kezdőként szereplő támadó minden labdaérintésénél fütyültek. A Manchester City támadója csalódotton nyilatkozott a találkozót követően.

„Őszintén nem tudom, mit mondhatnék – fogalmazott Balotelli az incidensről. – Másra hagyom az ítélkezést, én boldog vagyok, hogy a válogatottban játszhatok. Megtanultam, ilyenkor jobb, ha úgy teszek, mintha nem is hallanám, mit kiabálnak. Szerencsére nem ismerem ezeket az embereket, az sokkal fájdalmasabb, ha olyanok bántanak, akiket ismersz és szeretsz. Sokkal jobb lenne, ha Olaszországban több szó esne a rasszizmusról, mint az állítólagos barátnőimről. Természetesen fáj, ha szidalmaznak, de emiatt nem lehet félbeszakítani egy-egy meccset, hiszen ez csak néhány ember műve."

A 20 éves támadó a mérkőzéssel kapcsolatban is nyilatkozott: véleménye szerint nagyon hiányzott Antonio Cassano játéka a románok ellen.

„Cassano minőségi futballista, megérezte a csapat a hiányát" – mondta Balotelli a La Gazzetta dello Sportnak.

Az olasz válogatott szövetségi kapitánya, Cesare Prandelli a szurkolók rasszista megnyilvánulásai ellenére sem változtat az elvein és kiáll Balotelli mellett.

„Rendkívül csalódott és dühös vagyok – ismerte el a szakember. – Mindig halljuk ezeket a rigmusokat, és itt az ideje, hogy valaki tegyen ellenük. Tehetetlennek érezzük magunkat, de mindegyikünk támogatja Mario Balottelit. Nem változtatok az elképzeléseimen, minden játékos felé nyitott vagyok, akinek olasz útlevele van. Ez is annak a jele, hogy gondok vannak az országunkban, ám ne feledjük, évtizedekig tőlünk emigráltak a legtöbben, a világ minden sarkában élnek olaszok."

Az olasz lapok nemrég arról számoltak be, hogy Balotelli a Milan alelnökével, Adriano Gallianival ebédelt, hogy az esetleges Milánóba szerződéséről tárgyaljanak, de egyik fél sem erősítette meg ezt a hírt.

„Júniusig biztosan a Citynél leszek – szögezte le Balotelli, akiért 24 millió fontot kapott az Inter. – Ötéves szerződésem van, mást nem tudok mondani. Igaz, hogy a milánói derbi után Gallianival ebédeltem, ám ha Massimo Morattival, az Inter klubelnökével ettem volna, az újságírók azt mondják, hogy oda igazolok."

„Balotelli fiatal és rengeteg ideje van még, majd meglátjuk, mit hoz a jövő" – nyilatkozta Galliani a Corriere dello Sportnak.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik