M. Z. 2010.01.28 09:46 Frissítve: 2013.04.13 01:04

„Aki itt túlél egy szezont, nem edző, hanem hős”

A csütörtöki Internazionale–Juventus Olasz Kupa negyeddöntőben az utóbbi időben két sokat emlegetett tréner csap össze egymással. Míg az egyik oldalon egy sikeres edző hangzatos kirohanásaitól hangos a sajtó, a másik oldalon már nyílt találgatások zajlanak Ciro Ferrara esetleges utódjáról. A milánóiak szakvezetője, José Mourinho ezúttal meglepően szimpatikus nyilatkozatban állt ki a „zebrák” szakvezetője mellett.

Mourinho (hátul) kiállt Ciro Ferrara mellett (Fotó: Action IMages – archív)
Mourinho (hátul) kiállt Ciro Ferrara mellett (Fotó: Action IMages – archív)

 „Minden edző nyerni akar. Nyerni akar Mourinho, Ferrara és Benítez is. Minden szakvezető életében vannak nehezebb momentumok, Ferrara most épp ilyet él meg" – kezdte pénteki sajtótájékoztatóját José Mourinho, az Internazionale vezetőedzője.

A portugál ismertté vált nagy port kavaró kijelentéseiről, gyakran saját edzőkollégáinak is odamondogat, ám ebben az esetben határozottan kiállt a Juventus vezetőedzője mellett.

FERRARA MÉG NEM TEKINTI
MAGÁT MENESZTETT EDZŐNEK

„Az utóbbi időben nem olvasok sokat újságot, de így sem kell túl okosnak lenni, hogy tudjam, mi a helyzet. A Juventustól azonban még semmiféle nyilatkozatot nem kaptam, így nem kell elbújnom és szégyenkeznem, ugyanazzal a profizmussal és odaadással végzem a munkámat, mint eddig, nem tekintem még kirúgott edzőnek magam. Ha azonban a Juventus – amely mind játékosként, mind edzőként rengeteget adott nekem – úgy dönt, hogy mással képzeli el a jövőt, én el kell fogadjam azt, akkor is, ha magamtól nem állnék fel a kispadról" – mondta Ciro Ferrara, aki nyilatkozata végén megköszönte Mourinhónak az együttérző szavakat.

„Az a tréner, aki Olaszországban ugyanazon a kispadon fejezi be a bajnokságot, mint amelyiken elkezdte, nem edző, hanem egyszerűen hős" – hangzott a portugál határozott véleménye, majd hozzátette:

„Ha azt nézem, kik vannak még ugyanannál a csapatnál, amióta Olaszországba jöttem, maximum három-négy nevet találok. Gasperini, Prandelli, Allegri és én. Lehet, hogy kihagytam egy-két szakembert, de biztosan nem többet. Itt egy edző nem építkezhet, csak valahogy túlélni kényszerül" – mondta Mourinho.

Az Inter szakvezetője kifejtette, hogy ez rendkívül különös, és senki se gondolja, hogy a kialakult szituáció csak Ferrara hibája lenne, majd a tőle megszokott ironikus módon a lehetséges okokat is megfogalmazta.

„Nem tudom, talán az olasz futballban túl sok pénz van, és emiatt a klubok megtehetik, hogy egyszerre több edzőt fizessenek…"

 OLASZ KUPA
NEGYEDDÖNTŐ
Internazionale–Juventus 20.45
KORÁBBAN
AC Milan–Udinese 0–1 (0–0)
Tj.: az Udinese  
Fiorentina–Lazio  3–2 (2–0)
Tj.: a Fiorentina  
AS Roma–Catania  1–0 (0–0)
Tj.: az AS Roma  

 

2020.12.01 08:42:21

Olasz labdarúgás CSILLAG PÉTER

A Bologna szerb edzője már nem szégyelli a sírást, és tudja, a friss levegő megfizethetetlen.

2020.11.29 20:19:39

Olasz labdarúgás BACSKAI JÁNOS

A nagy Diegóra emlékezve speciális mezben fölényes sikert arattak a nápolyiak a „farkasok” ellen.

2020.11.23 09:52:39

Olasz labdarúgás THURY GÁBOR

A Juve első aranykorának hajnalán több honfitársunk is segédkezett a klub felvirágoztatásában.

2020.11.22 19:43:57

Olasz labdarúgás H. D.

A milánói együttes a duplázó svéd csatár vezérletével 3–1-re legyőzte a Napolit.

2020.11.08 20:26:29

Olasz labdarúgás KOCSMÁR-TÓTH ISTVÁN

Elképesztő végjáték után szerzett pontot a listavezető AC Milan a Hellas Verona ellen.