Nemzetisport.hu 2011.05.17 18:21 Frissítve: 2015.02.06 02:36

Labdarúgás: a Győrszemere nyerte meg a SportM-kupát

A Győrszemere labdarúgócsapata nyerte meg a SportM-kupát, miután a Puskás Ferenc Stadionban három góllal nyert a Báránd ellen.

A mezőnyben csaknem egyenrangú félként küzdöttek egymással a csapatok, ám a Győrszemere lényegesen több helyzetet dolgozott ki, a kapura jóval veszélyesebb volt, mint a Báránd. Így az első félidő közepén teljesen megérdemelten jutott kétgólos előnyhöz.

 SPORTM-KUPA
Győrszemere–Báránd 4–1 (2–0)
Gólszerzők: Germán (2), Makkos, Herold, ill. Bakonyi

A 27. percben Makkos Tamás szemfüles és bravúros módon értékesített egy szabadrúgást – a tizenhatos bal oldaláról ballal a sorfal mellett félmagasan tekert a kapu rövid oldalába, a korábban megbízható védéseket bemutató Katona Csaba nagyot hibázott –, majd öt perccel később egy remek bal oldali mögékerülést mértani beadása, és a középen jól érkező Germán Ferenc gólt érő közeli fejese zárta.

A második felvonás elején több lehetőséget is elpuskáztak a kapufáig is jutó győrszemereiek, az akkor már többnyire a saját térfelére beszoruló Báránd szépítése meglepetés volt. Bakonyi János jó ütemű, több védő közé betett kiugratás után 13 méterről a jobbösszekötő helyéről pontosan lőtte ki a hosszú, jobb alsót. A találat és az egygólos hátrány lendületet adott a Bárándnak, amely ismét egyenrangú partnerré vált.

Kitámadott a Báránd, és ez lett a veszte. A 75. percben Germán a kipattanót értékesítve növelte ismét kettőre csapata előnyét. A találkozót az utolsó pillanatokban Herold Szabolcs zárta le, aki a kitámadó bárándiak ellen ziccerben lépett ki, a kapus mellett is elhúzta a labdát, majd az üres kapuba helyezett.

2021.09.24 14:43:27

Minden más foci MALONYAI PÉTER

Volt a csúcson, igyekeztek a sárba taposni: sorozat a nyolcvanesztendős Mezey György életéről.

2021.09.23 23:33:23

Minden más foci MALONYAI PÉTER

NS-VÉLEMÉNY. Arra képes, hogy tisztában legyen vele, minek hol a helye és az ideje.

2021.09.23 23:49:30

Minden más foci MONCZ ATTILA

ALAPVONAL. Frank Lampard: »Mindig képes voltam reagálni az általa támasztott kihívásokra, még ha nem is feltétlenül úgy, ahogyan ő szerette volna. Azt viszont nagyon tudta, hogyan hozza ki belőlem a legjobbat. Sohasem lettem volna labdarúgó, ha nincs apám ambíciója, kemény munkája és elképzelése.«

2021.09.22 13:04:39

Minden más foci CSILLAG PÉTER

A Tokaj-Certa Kupán olyan majdani klasszisok játszottak, mint Zvonimir Boban vagy Robert Jarni.

2021.09.19 14:42:04

Minden más foci BOROS MIKLÓS (összefoglaló), K. T. I. (percről percre)

Az első félidőben a Sepsi jelentős mezőnyfölényben játszott, ám így sem tudta legyűrni a bajnokság 6. helyén álló Aradot.