Hosszabbítás: Szucsánszki Zita - vezér a vezér helyett!

Vágólapra másolva!
2014.12.05. 12:32
Hosszabbítás: a Nemzeti Sport szombati mellékletéből ajánljuk.

 

 

SZUCSÁNSZKI ZITA: VEZÉR A VEZÉR HELYETT

Jennifer Lopezt ismerik, igaz? Amerikai énekesnő-színésznő, aki Bronx kerületből, New York Kőbányájáról indult el a hírnév felé eredetileg mezei háttértáncosként, majd amikor kapott egy lehetőséget, élt vele és világsztár lett – még dalt is írt saját magáról Jenny a telepről címmel. Az eredeti Kőbányáról elinduló Szucsánszki Zita mostanában nem ír dalt, de a története hasonló: kapott egy lehetőséget, élt vele, és most a vasárnap kezdődő női kézilabda Európa-bajnokságra készülő magyar válogatott kulcsembere, amúgy pedig a Ferencváros női kéziseinek csapatkapitánya és arca. Kétszeres KEK-győztes, magyar bajnok, Eb-bronzérmes, de ahogyan egy-egy válasz után félig magán is nevetve elgondolkozik, mit is mondott épp, kibújik belőle a kedves, de vagány telepi lány.

– Agresszív kislány volt?
– Hát... A nővéremmel sokat verekedtem.
– Ki győzött?
– Ő volt a nagyobb – de én meg a sunyibb. Feküdtem az ágyon, rugdostam fölfelé, ő megfogta a lábfejemet és elkezdte tekergetni. Erre torkon rúgtam, és amíg levegőért kapkodott, gyorsan elszaladtam, bezárkóztam a szobámba. Ha belegondolok, sokszor elbújtam a büntetés elől... Még most is megvan a pukli a nővérem fején, mert egyszer beletörtem egy ilyen porcelánmacinak a fülét.
– Porcelánmaci?
– Épp az volt kéznél. De amúgy nem voltunk rossz testvérek.

Hogy miként vált később profi kézilabdázó Szucsánszki Zitából, hogyan lett rengeteg munkával és akarattal a Ferencváros csapatkapitánya, milyen érzés a Fradi-családhoz tartozni, milyen praktikái vannak felesleges energiái és dühe levezetésére, s mit vár a magyar-horvát közös rendezésű Eb-től? Megtudhatja a Nemzeti Sport szombaton megjelenő Hosszabbítás mellékletéből, amit ezúttal teljes egészében az Eb-nek szentelünk.

KÜLÖNSZÁM A NŐI KÉZILABDA EB JEGYÉBEN

• Válogatottunk új vezére, Szucsánszki Zita kudarckerülésről, Kőbányáról, Fradi-családról, a porcelánmaci füléről

• A torna csillagai a lehiggadó Tomori Zsuzsától az újra egyenesbe jövő Bulatovicson át a csodakapus Leynaud-ig

• A kétszeres Eb-gólkirály Farkas Ágnes szerint hol mutassuk meg, ha nem itthon, hogy mit tudunk?!

Jegyek anői kézilabda Európa-bajnokságra awww.jegyed.hu-nkaphatók!

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik