BABJÁK BENCE
BABJÁK BENCE
2021.04.13 08:37 Frissítve: 2021.04.13 08:43

RB Leipzig: „Szoboszlai a karrierje elején jár, fontos, hogy semmit se siettessünk”

Májusban csatlakozhat társaihoz a sérüléséből gyógyuló Szoboszlai Dominik, aki immár labdás és futógyakorlatokat is végezhet.

Szoboszlai Dominiknak nagyon hiányoznak a tétmeccsek (Fotó: Imago/Motivio)

 

„Ami Szoboszlai Dominikot illeti, nem tudom megmondani, mikor léphet pályára.”

Az RB Leipziget irányító Julian Nagelsmann múlt pénteken, a Werder Bremen elleni bajnokit megelőző sajtótájékoztatón beszélt a sérüléssel bajlódó labdarúgók visszatéréséről, ám a magyar középpályással kapcsolatban nem sok újdonsággal szolgált.

Az Izland elleni Eb-pótselejtezőn győztes gólt szerző labdarúgót képviselő EM Sports Consulting menedzseriroda március 19-én közölte, hogy a rehabilitáció a megfelelő ütemben halad, ám a sérülés jellege miatt türelemre van szükség, és vélhetően májusban végezhet majd ismét teljes értékű edzésmunkát a magyar támadó, hogy aztán a válogatottal kezdhesse meg a felkészülést a nyári Európa-bajnokságra. Néhány nappal később a lipcsei együttes hivatalos Twitter-csatornáján közölte, hogy a szeméremcsont-gyulladás miatt hiányzó játékos már elkezdte a labdás edzéseket, igaz, egyelőre társaitól külön készül.

Nos, egyelőre itt tart a történet.

Julian Nagelsmann egyelőre két magyar játékára számíthat (Fotó: AFP)

Pozitívum, hogy a labdarúgó a labdás és a különböző futógyakorlatoknál sem érez fájdalmat, így változatlanul megvan az esélye, hogy a következő hónapban már csatlakozzon a társaihoz. Kedd délelőtt MR-vizsgálat szerepel a programban, a kontroll során derül ki, milyen állapotban vannak a csontok, és hogy továbbra is a tervek szerint halad-e a felépülés.

„Azért is nehéz neki, mert ez nem olyan sérülés, amelynek egyértelműen meghatározható rehabilitációs ideje van, az ilyen jellegű gyulladásnál türelmesnek kell lenni, folyamatosan figyelni kell a csontok fejlődését – mondta lapunknak Esterházy Mátyás, a futballista menedzsere. – Mivel Dominik a karrierje elején jár, fontos, hogy semmit se siettessünk, a lényeg, hogy akkor térjen vissza a pályára, amikor valóban százszázalékos állapotban van, és a mostani gyulladásnak semmilyen hatása se legyen pályafutása hátralévő részére. Bizakodóak vagyunk, de kellően óvatosak is. Ő természetesen szeretne minél előbb visszatérni, nagyon keményen dolgozik érte, ám a hosszú távú szempontokat sem szabad szem elől téveszteni. Mivel nem vagyok orvos, nem akarok ígérgetni, nem az én tisztem a visszatérése pontos dátumáról beszélni, de most úgy néz ki, hogy továbbra is a tervek szerint halad a felépülése.”

A Gulácsi Pétert és Willi Orbánt évek óta stabil alapjátékosként foglalkoztató lipcsei együttesre májusban három Bundesliga-mérkőzés vár, ha minden a tervek szerint alakul, a húszesztendős futballista valamelyik találkozón pályára léphet.

2021.09.11 18:03:28

Német labdarúgás K. T. I.

A második félidőben a címvédő sokkal élesebben, hatékonyabban futballozott – és szerencséje is volt.

2021.09.02 13:40:27

Német labdarúgás BACSKAI JÁNOS

Szerzett egy védőt még a Dortmund, barcelonai csodagyereket vett a Leipzig a bajoroktól kapott pénzen.

2021.08.28 23:08:34

Német labdarúgás BACSKAI JÁNOS

NYÁRI ÁTIGAZOLÁSOK, 2021. Két csatáráért 50 millió eurót kapott a Hertha • Raiola segítségével készül a Bajnokok Ligájára a Wolfsburg?

2021.08.29 16:32:26

Német labdarúgás R. P.

Orbán ziccert hibázott, Roussillon gólja döntött. A Wolfsburg három győzelemmel vezeti a bajnokságot.

2021.08.28 17:47:28

Német labdarúgás R. Gy.

Lewandowski háromszor is betalált, a Hertha csak vergődött a müncheni arénában.