BABJÁK BENCE (Lipcse) 2022.05.22 12:10 Frissítve: 2022.05.22 12:19

Német Kupa: Szoboszlai Dominik az édesapjának adta a mezét

Az RB Leipzig tizenegyesekkel nyerte meg a Német Kupa szombat esti döntőjét, a nézőtéren pedig Szoboszlai Dominik édesapja és gyerekkori edzője, Zsolt is helyet foglalt, sőt, a fia mezét is eltehette emlékbe.

 

Lipcsében beparkolt a nyitott tetejű busz, amely várja a kupagyőztes együttest


„Mi mást tudtam volna mondani a fiamnak a lefújás után, mint azt, hogy gratulálok és büszke vagyok rá?!
– mondta lapunknak a találkozó másnapján a büszke édesapa. – Az osztrák bajnoki címeknek és kupagyőzelmeknek is megvolt a maga értéke, de nyilván hatalmas eredmény huszonegy évesen megnyerni a Német Kupát. A lefújás után nekem adta a mezét, limitált kiadás, ez most már örök emlék marad. Amikor kezdett kiürülni a stadion, a hozzátartozók az Olimpiai Stadion gyepére is lemehettek, ott sétálgattunk a fiammal ez is felejthetetlen emlék marad.”

A magyar középpályás első teljes németországi idénye kapcsán menedzsere, Esterházy Mátyás véleményére is kíváncsiak voltunk.

„A második félidőben a Freiburg már vezetett, amikor a Leipzig emberhátrányba került, úgy tűnt, ezzel könnyedén eldőlhet a meccs. Ekkor lépett pályára többek között Dominik is, és örömteli, hogy a beállása után megváltozott a meccs képe, és egy új találkozó kezdődött, amelynek végén a Lipcse megnyerte a kupát. Az eredmények alapján összességében sikeresnek mondható Dominik első teljes németországi idénye, egyedül az Európa-liga elődöntős kiesés az, ami miatt kicsit keserű lehet a szánk íze. A futballban bármi megtörténhet, de továbbra is Lipcsében képzeljük el a jövőt, nem véletlenül kötöttünk hosszú távú szerződést a klubbal.”

Mindeközben Lipcsében az ünneplésre készülnek, a város központi terén, az Altes Rathausnál már beparkolt a nyitott tetejű busz, amelynek oldalán ott virít a felirat: „Kupagyőztes”.

2022.06.24 22:18:04

Német labdarúgás MALONYAI PÉTER

NS-VÉLEMÉNY. Egy jó Cristiano Ronaldo helyreállíthatja a világ rendjét.

2022.06.23 12:03:31

Német labdarúgás HEGYI TAMÁS

Kilencven éve, 1932. június 12-én a Bayern München története első német bajnoki címét nyerte meg.

2022.06.10 23:27:31

Német labdarúgás SMAHULYA ÁDÁM

A ZDF riporterét kioktatta, ám visszavonulása után televíziósként próbálná ki magát Toni Kroos.

2022.06.09 20:58:10

Német labdarúgás MONCZ ATTILA

ALAPVONAL. Ha a Bayern enged, az új vezérkar szavahihetősége veszik oda, hiszen külön-külön elmondták már mindannyian, őhisztisége nem megy sehova, hanem kitölti a jövő nyárig érvényes megállapodását. Azt meg aligha akarják átélni, hogy néhány héten belül Lewandowski szemberöhögje őket egy barcelonai szerződéssel a zsebében.

2022.05.21 10:44:10

Német labdarúgás BABJÁK BENCE (összefoglaló), BACSKAI JÁNOS (percről percre)

Sallai és Orbán is gólpasszt adott a Német Kupa döntőjében, Gulácsi bravúrja és szerencse is kellett a történelmi sikerhez.