Német Kupa: Szoboszlai Dominik az édesapjának adta a mezét

BABJÁK BENCE (Lipcse)BABJÁK BENCE (Lipcse)
Vágólapra másolva!
2022.05.22. 12:10
null
Lipcsében beparkolt a nyitott tetejű busz, amely várja a kupagyőztes együttest
Az RB Leipzig tizenegyesekkel nyerte meg a Német Kupa szombat esti döntőjét, a nézőtéren pedig Szoboszlai Dominik édesapja és gyerekkori edzője, Zsolt is helyet foglalt, sőt, a fia mezét is eltehette emlékbe.


„Mi mást tudtam volna mondani a fiamnak a lefújás után, mint azt, hogy gratulálok és büszke vagyok rá?!
– mondta lapunknak a találkozó másnapján a büszke édesapa. – Az osztrák bajnoki címeknek és kupagyőzelmeknek is megvolt a maga értéke, de nyilván hatalmas eredmény huszonegy évesen megnyerni a Német Kupát. A lefújás után nekem adta a mezét, limitált kiadás, ez most már örök emlék marad. Amikor kezdett kiürülni a stadion, a hozzátartozók az Olimpiai Stadion gyepére is lemehettek, ott sétálgattunk a fiammal ez is felejthetetlen emlék marad.”

A magyar középpályás első teljes németországi idénye kapcsán menedzsere, Esterházy Mátyás véleményére is kíváncsiak voltunk.

„A második félidőben a Freiburg már vezetett, amikor a Leipzig emberhátrányba került, úgy tűnt, ezzel könnyedén eldőlhet a meccs. Ekkor lépett pályára többek között Dominik is, és örömteli, hogy a beállása után megváltozott a meccs képe, és egy új találkozó kezdődött, amelynek végén a Lipcse megnyerte a kupát. Az eredmények alapján összességében sikeresnek mondható Dominik első teljes németországi idénye, egyedül az Európa-liga elődöntős kiesés az, ami miatt kicsit keserű lehet a szánk íze. A futballban bármi megtörténhet, de továbbra is Lipcsében képzeljük el a jövőt, nem véletlenül kötöttünk hosszú távú szerződést a klubbal.”

Mindeközben Lipcsében az ünneplésre készülnek, a város központi terén, az Altes Rathausnál már beparkolt a nyitott tetejű busz, amelynek oldalán ott virít a felirat: „Kupagyőztes”.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik