Német Kupa: nyolcezren várták Szoboszlaiékat Lipcsében – videó

Vágólapra másolva!
2023.06.04. 16:37
null
Szurkolók ezrei várták Szoboszlaiékat (Fotó: Twitter/RB Leipzig)
Több mint nyolcezer szurkoló várta odahaza az RB Leipzig labdarúgócsapatát, amely szombaton megvédte címét a labdarúgó Német Kupában azzal, hogy 2–0-ra megverte az Eintracht Frankfurtot a berlini döntőben.

 

Szoboszlai Dominik, Willi Orbán és a sérült Gulácsi Péter együttese a városházán mutatta be vasárnap a trófeát, miután Orbán, Gulácsi, Marco Rose vezetőedző, Max Eberl sportigazgató és Johann Plenge klubvezető beírta a nevét a város aranykönyvébe. A csapat ezután egy nyitott tetejű járművön hajtott a stadionhoz.

„Ma az önkívületig ünneplünk, aztán a nyári szünet után visszajövünk, és megpróbáljuk megnyerni azt az átkozott bajnoki címet” – jelentette ki a középpályás Kevin Kampl.

Marco Rose közölte, büszke a klub növekvő szurkolói bázisára:

„Már Rostockban is vannak híveink. De most már elég a beszédből, induljon a buli!”

Az Olimpiai Stadionban rendezett fináléban a második gólt Szoboszlai lőtte, ezzel Détári Lajos után a második magyar lett, aki Német Kupa-döntőben eredményes volt.


A MÉRKŐZÉSRŐL BŐVEBBEN ITT OLVASHAT!

NÉMET KUPA
DÖNTŐ
RB Leipzig–Eintracht Frankfurt 2–0 (0–0)
Berlin,
Olimpiai Stadion,74 667néző.Vezette:Siebert
Lipcse:
Blaswich – Henrichs, Klostermann, Orbán, Halstenberg – Laimer, Haidara (Schlager, 78.), Szoboszlai (Kampl 90+1.), Olmo – Werner (Poulsen, 61.), Nkunku.Vezetőedző:Marco Rose
Frankfurt:
Trapp – Tuta, Haszebe, Ndicka – Buta (Dina Ebimbe 87.), Rode (Lindström, 70.), Sow, Max (Lenz, 78.) – Kamada (Borré, 78.), Götze – Kolo Muani.Vezetőedző:Oliver Glasner
Gólszerző:
Nkunku (71.), Szoboszlai (85.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik