K. Zs.
2023.09.29 17:45 Frissítve: 2023.09.29 19:33

Leipzig: azonnali hatállyal menesztették a szakmai igazgatót

Az RB Leipzig péntek délután azonnali hatállyal felmentette tisztségéből a labdarúgóklub sportszakmai igazgatóját, Max Eberlt.

Néhány hónapja még minden rendben volt Oliver Mintzlaff és Max Eberl (jobbra) között (Fotó: Getty Images)

 

„Nem sikerült teljes mértékben elköteleződnie a klub iránt, ezért kellett meghoznunk ezt a döntést. A történteknek semmi közük a csapat folyamatban lévő átalakításához vagy a pályán elért eredményekhez” – olvasható a klub rövid közleményében.

Eberl hirtelen leváltása váratlanul érte a német médiát is. A Bild is hangot adott meglepetésének, és az okokat keresvén egyet nevezett meg: a német lap úgy tudja, hogy Oliver Mintzlaff, a klub erős embere egyebek között azt nehezményezte, hogy Eberl nem határolódott el egyértelműen azoktól a közelmúltbeli sajtóhírektől, hogy ő lesz a Bayern München következő sportigazgatója.

A lipcsei csapathoz tavaly aláíró Max Eberl munkakörét a sportigazgató, Rouven Schröder tölti be a jövőben Gulácsi Péter és Willi Orbán klubjánál.


 

2023.12.02 00:01:17

Német labdarúgás nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Akadnak, akik ebben a kultúra változásának újabb fokát látják, és a kommentátorok, szakértők után a labdarúgás egy újabb szegmense halad a gendersemlegesség felé, így már csak egy női vezetőedző kinevezése, illetve a homoszexualitás bevallása hiányzik a XXI. századba megérkezéshez. A térkép másik oldalán meg azok állnak, akik úgy érzik, ez az egész csak PR-fogás.

2023.11.04 18:13:13

Német labdarúgás nemzetisport.hu

Thomas Tuchel együttese már a 9. percben két góllal vezetett a Signal Iduna Parkban.

2023.09.30 18:21:16

Német labdarúgás nemzetisport.hu

A második félidőben Leroy Sané és Harry Kane volt eredményes Thomas Tuchel együttesében.

2023.09.24 22:30:23

Német labdarúgás nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Lehet, a jelenlegi Nationalelfben valóban nincsenek jó hátvédek, nincs jó befejező csatár, nincsenek vezérlő klasszisok, s kizárólag ennyi a lényegi ok. De mi van, ha egy ország azt veszítette el időközben, amire ’54 táján rátalált? Mi van, ha nem is csak a 2014-ben még diadalittas német futball, hanem egy – önmagát vezető nemzetnek tudó – ország keresi egyre görcsösebben a helyét, s e tétovaságnak a gyarlóbb eredmények a visszfényei csupán?

2023.09.15 19:55:02

Német labdarúgás nemzetisport.hu

Amikor már úgy látszott, hogy új csapat áll a Bundesliga élére, egy ráadásbeli büntető mindent megváltoztatott.