H. Á.
MTI
2022.10.06 17:40 Frissítve: 2022.10.06 18:04

Légiósok: Sallai Roland újra edzésbe állt

Megkezdte az edzéseket Sallai Roland, a német labdarúgó-bajnokságban szereplő Freiburg futballistája, aki szeptemberben szenvedett arccsonttörést – közölte a távirati iroda.

Az első lépést megtette a visszatérés felé (Fotó: AFP)

 

A magyar válogatott támadó a közmédiának csütörtökön elmondta, hogy természetesen egyelőre még nem tud teljes intenzitással tréningezni. Hozzátette, az orvosok az operációt követően azt jósolták neki, hogy október végén, november elején térhet vissza, így van rá esély, hogy még a világbajnoki szünet előtt pályára léphet klubcsapatában.

A 25 éves játékos megjegyezte, sajnálta, hogy Freiburg és a válogatott mérkőzéseiről is lemaradt az elmúlt időszakban, de az egészség a legfőbb, szemének épsége pedig nemcsak a futball, hanem az egész élete szempontjából az egyik legfontosabb. A válogatott játékos ugyanakkor jelezte, bízik benne, hogy a novemberi válogatott meccseken már ott lehet a nemzeti csapatban.

Sallai szeptember 3-án, a Bayer Leverkusen elleni összecsapáson sérült meg súlyosan, amikor Jonathan Tah úgy rúgta arcon, hogy a cipője a szemét is érte. Sallait az eset után percekig ápolták, végül a közönség vastapsa és éltetése közepette hordágyon vitték le a pályáról.

„A mérkőzés után írt nekem egyből, nagyon sajnálta a történteket, elmondta, nem szándékos volt az eset, és mihamarabbi gyógyulást kívánt, szép gesztus volt tőle” – mondta Sallai a gyógyszergyáriak védőjéről.

Sallai Roland beszélt az RB Leipzigben szereplő Gulácsi Péter sérüléséről, a televízióban követte szerda esti a Celtic elleni Bajnokok Ligája-csoportmérkőzést, amelynek elején szenvedett súlyos térdsérülést a kapus.

„Rögtön üzentem neki, ő már rögtön tudta, hogy nagyobb baj van. Mihamarabbi gyógyulást kívánok neki, nagy veszteség ez a válogatottnak, de most az a legfontosabb, hogy minél hamarabb egészséges legyen.”

2022.11.12 15:02:08

Német labdarúgás nemzetisport.hu

Szoboszlai Dominikék annyit adtak ki magukból a három pont megszerzése érdekében, amennyit kellett.

2022.11.09 19:43:31

Német labdarúgás nemzetisport.hu

Gól nélküli első félidőt követően négy gól született a Red Bull Arénában.

2022.10.28 23:24:32

Német labdarúgás nemzetisport.hu

Szoboszlai Dominik gólpasszal járult hozzá a Leverkusen legyőzéséhez.

2022.10.29 09:56:49

Német labdarúgás nemzetisport.hu

A friss Walther Bensemann-díjas futballszakember aggódik a labdarúgók túlterhelése miatt.

2022.10.23 09:06:51

Német labdarúgás nemzetisport.hu

Pantovics büntetőt hibázott volt csapata, a Bochum ellen, a ráadásban már csak szépíteni tudtak Schäferék.