KRASZNAI BENCE
KRASZNAI BENCE
2022.02.01 17:12 Frissítve: 2022.02.01 18:26

Légiósok: Marsch szerint Szoboszlai nevét mindenki megismerheti a világon

„Ő az RB Leipzig egyik sztárja. Minden hétvégén megmutatja a Bundesligának, hogy mire képes. De mi a története? Ez a Promises új része a magyar toptehetséggel, Szoboszlai Dominikkel” – ezzel az ajánlóval közölte a válogatott labdarúgót bemutató videóját a 433.

Olyan játékos válhat belőle, akinek a nevét mindenki ismeri a világon – Jesse Marsch (Fotó: AFP)

 

„Nagyon sok ember azt mondta, hogy ez a srác magyar, úgysem képes megcsinálni ezt vagy azt. Szóval úgy döntöttem, hogy mindez nem érdekel, és megmutatom, hogy megcsinálom” – mesélte Szoboszlai Dominik a videó legelején, majd rátért a kezdetekre.

„Édesapám (Szoboszlai Zsolt – a szerk.) is labdarúgó volt, azóta játszom, amióta tudom mozgatni a lábaimat. Apukám volt az edzőm, mindig keményen bánt velem. Ha valamit rosszul csináltam, akkor ő volt az első aki odajött hozzám, és azt mondta, csináljam újra. Már látom, mit akart tőlem, de akkoriban kicsit tartottam tőle, hiszen tizennégy-tizenöt évesen én is a barátaimmal akartam menni a városba vagy a moziba. De máshogy alakult, nekem csak a labda volt, a foci, ő és a pálya.”

Az RB Leipzig középpályása visszaemlékezett arra, amikor 2017-ben, 17 évesen Salzburgba költözött.

„A Salzburg játékosmegfigyelői láttak játszani, felvették a kapcsolatot a menedzseremmel, mert azt szerették volna, hogy csatlakozzak hozzájuk. Nem volt egyszerű a szüleim és a barátaim nélkül másik országba költözni.”

Szoboszlait 2021. január 1-jén 22 millió euróért szerződtette az RB Leipzig, ezzel a valaha volt legdrágábban eladott magyar labdarúgóvá vált.

„Karrierem legjobb döntése volt, hogy a Leipzighez igazoltam. Nem éreztem nyomást amiatt, mert én lettem a legdrágább magyar labdarúgó. Sőt, jólesett.”

A most 21 éves játékos kifejtette, hogy a Leipzig filozófiája rendkívüli, csapattársaival egymásért küzdenek, és folyamatosan nyomást gyakorolnak a vetélytársaikra. Szerinte egyáltalán nem könnyű megtanulni mindezt.

A videóban Jesse Marsch is megszólal, ő Salzburgban és Lipcsében egyaránt Szoboszlai edzője volt.

„Olyan típusú játékost akarsz, aki nem fél. Nem fél az öltözőben kimondani, amit gondol, még akkor sem, ha ő ott a legfiatalabb. »Szobónak« megvan ez a képessége. Nagyon nagy potenciál rejlik benne. Minden rajta múlik, ki kell használnia a lehetőségeit, nap mint nap kőkeményen kell dolgoznia, és sosem szabad megelégednie magával. Ha mindez megvalósul, olyan játékos válhat belőle, akinek a nevét mindenki ismeri a világon” – vélekedik Marsch.

Szoboszlai Dominik zárásként a céljairól beszélt: „Az álmom, hogy megnyerjem a Bajnokok Ligáját. A csapat »vezére« szeretnék lenni, élvezni szeretném a futballt, magamért, a szüleimért és a szurkolókért játszanék. Ha tudod, mit szeretnél elérni, akkor ne érdekeljen, hogy mit beszélnek mások. Csak tedd a dolgod, küzdj meg a célodért, és ha csak magadra koncentrálsz, akkor eléred.”

Íme, a videó:

2022.11.12 15:02:08

Német labdarúgás nemzetisport.hu

Szoboszlai Dominikék annyit adtak ki magukból a három pont megszerzése érdekében, amennyit kellett.

2022.11.09 19:43:31

Német labdarúgás nemzetisport.hu

Gól nélküli első félidőt követően négy gól született a Red Bull Arénában.

2022.10.28 23:24:32

Német labdarúgás nemzetisport.hu

Szoboszlai Dominik gólpasszal járult hozzá a Leverkusen legyőzéséhez.

2022.10.29 09:56:49

Német labdarúgás nemzetisport.hu

A friss Walther Bensemann-díjas futballszakember aggódik a labdarúgók túlterhelése miatt.

2022.10.23 09:06:51

Német labdarúgás nemzetisport.hu

Pantovics büntetőt hibázott volt csapata, a Bochum ellen, a ráadásban már csak szépíteni tudtak Schäferék.