Dortmund: Dembélé határozatlan ideig büntetésben marad

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.08.13. 11:01
null
Dembélé legfeljebb egyedül edzhet (Fotó: AFP)
A Borussia Dortmund közleményben jelezte, hogy a fegyelmi vétséget elkövető Ousmane Dembélé továbbra sem vehet részt az első csapat edzésein.

 

Mint beszámoltunk róla, a Barcelonával hírbe hozott 20 éves francia szélső engedély nélkül maradt távol a Dortmund csütörtöki tréningjétől, amely után a klub a hét további részére eltiltotta az edzések látogatásától, és a szombati, 1. FC Rielasingen-Arlen elleni Német Kupa-mérkőzésen (4–0) sem vehetett részt.

A sikerrel megvívott kupameccs után Hans-Joachim Watzke ügyvezető igazgató, Michael Zorc sportigazgató és Peter Bosz vezetőedző egyeztetett a játékos sorsáról, és abban maradtak, hogy Dembélé határozatlan ideig büntetésben marad. Ez azt jelenti, hogy továbbra sem vehet részt a Bundesliga jövő heti rajtjára készülő együttes edzésein, de megvan a lehetősége, hogy egyénileg készüljön.

„A csapat most minden erejével a Wolfsburg elleni bajnoki nyitányra készül" – hangsúlyozta Zorc, hozzátéve, hogy ezen túlmenően nem kívánnak nyilatkozni a francia futballista helyzetéről.

A Borussia sajtóhírek szerint egy 100 millió euró körüli Barcelona-ajánlatot már elutasított a héten, így ha a katalánok komolyan gondolják Dembélé megszerzését, tovább kell emelniük a tétet. A RAC1 rádiócsatorna közben bedobta, hogy a Real Madrid is beszállhat a versenybe.

A Bild szerint Dembélé szerződésében nincs kivásárlási ár, így csak a Dortmundon múlik, hogy eladja-e vagy sem.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik