Bundesliga: Nkunku hosszabbított, de megdöbbentő kivásárlási árról hallani

MTI/B. D. K.MTI/B. D. K.
Vágólapra másolva!
2022.06.23. 14:38
Beigazolódtak a sajtóértesülések és Christopher Nkunku két évvel, 2026 nyaráig meghosszabbította szerződését a német élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Bundesliga) legutóbbi kiírásában negyedik helyen végző RB Leipzigben.

„A nagy klubok igazából nem is vették komolyan, hogy érdeklődnének Nkunku iránt. Az olyan nagy csapatoknak, mint a Manchester United, a Chelsea vagy a Paris Saint-Germain 80 millió eurót kellett volna fizetniük, de hiányzott az igazi akarat” – idézte Oliver Mintzlaff szavait a Bild.

A 24 éves francia támadó 134 mérkőzésen 93 találatból vette ki a részét gólszerzőként vagy előkészítőként. Az előző idényben őt választották a Bundesliga-idény legjobb játékosának. A bajnokságban 33 mérkőzésen 20-szor volt eredményes.


Christopher Nkunku sztárcsapatok érdeklődését is felkeltette, és saját bevallása szerint is foglalkoztatja a gondolat, hogy egyszer újra a Paris Saint-Germain játékosa legyen, amelyhez 2010-ben gyerekként került, és ahonnan 2019-ben igazolt Lipcsébe. Ennek azonban még nem jött el az ideje – közölte a szerződéshosszabbításkor.

„A Német Kupa elhódításával nagyszerű eredményt értünk el, számomra pedig egyértelművé vált, hogy az én történetem itt a klubnál még nem ért véget: többet akarunk” – mondta. Hozzátette: az RB Leipzig az elmúlt idények során hírnevet szerzett magának a nemzetközi porondon is, és bizonyította, hogy képes versenyben lenni a trófeákért.

„Erre szeretnénk építeni a jövőben, és egy lépéssel még ennél is tovább menni” – hangsúlyozta.

A Lipcse a negyedik helyen végzett a német pontvadászatban, így a következő idényben is a Bajnokok Ligája csoportkörében szerepelhet. Az együttes tavasszal elődöntős volt az Európa-ligában. Az előző nemzetközi kupaidényben a támadósorban több poszton is bevethető Nkunku a BL-ben hat meccsén hét gólig jutott, az El-ben öt találkozón négyig.

A külföldi lapok, valamint Fabrizio Romano olasz sportújságíró is arra hívta fel a figyelmet, hogy Nkunku új szerződésében 60 millió eurós kivásárlási ár szerepel, miközben a Transfermarkt becslése szerint 80 millió eurót ér a játékos. Kíváncsian várjuk, lesz-e a nyáron olyan sztárcsapat, amely leteszi az asztalra érte ezt az összeget.


Csak összehasonlításként, amikor Pedri hosszabbított a Barcelonával, egymilliárd euróban határozták meg a kivásárlási árát.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik