MTI, V. Á. 2022.07.31 13:28 Frissítve: 2022.07.31 14:32

Bundesliga: német válogatott védőt szerződtetett az RB Leipzig

David Raum az RB Leipzignél folytatja pályafutását – írja az MTI.

 

David Raum az RB Leipzignél folytatja (Fotó: rbleipzig.com)


A lipcsei klub honlapja vasárnap közölte, hogy 2027. június 30-ig szóló megállapodást kötöttek a válogatott balhátvéddel, aki a TSG 1899 Hoffenheimtől érkezett.

A klubok nem közöltek hivatalos vételárat, német sajtóhírek szerint a labdarúgót körülbelül 30 millió euróért (12.12 milliárd forintért) szerezte meg a Német Kupa legutóbbi kiírásában győztes, a Bajnokok Ligájában főtáblás RB Leipzig.

A 24 éves Raum tavaly májusban mutatkozott be a német válogatottban, amelyben eddig kilencszer kapott játéklehetőséget. Júniusban a Nemzetek Ligájában a németek mind a négy csoportmérkőzésén pályára lépett, háromszor – köztük Magyarország ellen – kezdőként végigjátszotta a találkozót.

A KICKER SZAVAZÁSÁN IS NKUNKUT VÁLASZTOTTÁK AZ IDÉNY LEGJOBBJÁNAK

A német újságírók szavazatai alapján is Christopher Nkunku, az RB Leipzig francia támadója volt a legutóbbi német Bundesliga-idény legjobb labdarúgója.

A Kicker sportlap által 1960-ban életre hívott szavazáson ezúttal több mint hétszáz újságíró voksolt, és a vasárnapi tájékoztatás alapján Nkunku 134 ponttal végzett az élen. A csatár hat ponttal előzte meg a lengyel Robert Lewandowskit, aki az előző két szavazáson a legjobbnak bizonyult, és a nyáron hagyta el a Bayern Münchent, majd lett az FC Barcelona játékosa. A harmadik helyezett Kevin Trapp lett, az Európa-ligában győztes Eintracht Frankfurt kapusa.

Az edzőknél a freiburgi Christian Streich, a nőknél a Bayern München játékosa, Lea Schüller végzett elsőként.

Nkunkut májusban a liga is a szezon legjobbjának választotta, arról a díjról a szurkolók, a Bundesliga-csapatok kapitányai, valamint a futballszakírók döntöttek, a drukkerek voksai a végső eredmény 40 százalékát tették ki, utóbbi kettőé pedig 30-30 százalékot jelentett.

Nkunku a bajnokságban húsz góllal és 15 gólpasszal segítette a lipcsei csapatot.

 

2022.08.13 23:40:58

Német labdarúgás BALLAI ATTILA

ALAPVONAL. A tradíció ugyanis a földkerekség összes pénzéért is megvásárolhatatlan. Mert az maga az idő, a generációk által és alatt felhalmozott tudás, tapasztalat, mentális és morális erő. A szinte minden téren hanyatló Európa e nyilvánvaló tényt hagyta figyelmen kívül, amikor az önfelszámolás, az önfeladás útjára lépett. A futball még kivétel, a sporton belül is.

2022.08.13 23:40:58

Német labdarúgás KISS ANTAL

ALAPVONAL. Anno a keleti blokk egyik nevesincs együttese, az Union Berlin útját Európába lehet meseszerűnek nevezni, de tudjuk, hogy azok a mesék a legszebbek, amelyek igazak. (...) Jómagam talán Schäfer Andrást irigylem a legjobban a külföldön kenyeret kereső labdarúgóink közül, mert ő a két lábbal földön járók igazi közösségének focimennyországában szerepelhet.

2022.08.13 14:30:54

Német labdarúgás R. P.

Kétszer szerzett vezetést a lipcsei csapat, de a vendégek szerencsés góllal pontot mentettek.

2022.08.10 22:13:05

Német labdarúgás MONCZ ATTILA

ALAPVONAL. Egyre kevesebben merik vállalni adott esetben sarkos – de saját! – véleményüket, inkább belevágnak a biztonsági játékba, az »idegenben jó az iksz« hülyeségébe, és csak olyasmit hajlandók mondani, amiből nem lehet bajuk.

2022.08.08 18:21:45

Német labdarúgás H. Á.

Fordulóról fordulóra a német bajnokság teljes programja, eredmények, állás.