Bundesliga: Dárdai nemet mondott a Kölnnek – sajtóhír

I. SZ., P. T.I. SZ., P. T.
Vágólapra másolva!
2019.11.12. 14:45
null
Dárdai Pál egyelőre nem lesz a Köln edzője (Fotó: AFP)
Dárdai Pál a Mainz és a Köln hívására is nemet mondott – írta a bz-berlin.de, amely szerint a 43 éves magyar futballedző továbbra sem szeretne visszatérni. A Nemzeti Sport viszont úgy értesült, még korántsem dőlt el a kérdés.

A Mainz Sandro Schwarzot, az 1. FC Köln Achim Beierlorzert bocsátotta el, és Dárdai mindkét klubnál kiszemelt volt az edzői pozícióba.

NEM DÁRDAI LENNE AZ ELSŐ

Német lapértesülések szerint Sandro Schwarz, Tayfun Korhut és Huub Stevens is a jelöltek között szerepel, de ha a vezetők végül Dárdai Pállal jutnak egyezségre, ő lehet a Köln harmadik magyar edzője. Az első a korábbi 12-szeres válogatott csatár, Szabó Péter volt, aki játékosként és edzőként egyaránt több német klubnál fordult meg, hogy mást ne mondjuk, az Eintracht Frankfurtot mindkét minőségben szolgálta. A „kecskéseket” egy éven át, 1958. július elseje és 1959. június 30-a között irányította, pályafutásának Köln volt az utolsó állomása. Lóránt Gyula is ült a piros-fehérek kispadján, méghozzá az 1971–1972-es idényben, igaz, néhány fordulóval a vége előtt átadta helyét Rolf Heringsnek. Persze így is jelentős érdemei voltak abban, hogy a csapat negyedikként zárt az élvonalban – a kölni sportfőiskolán alighanem büszkén gondoltak vissza arra, hogy az Aranycsapat legendás védője 1965-ben náluk szerzett diplomát.

A kölniek már nyáron is érdeklődtek Dárdai iránt, s a héten is elutaztak Berlinbe, hogy tárgyaljanak a Herthával, Dárdait ugyanis jövő nyárig a fővárosi csapathoz köti a szerződése. Elméletileg bármikor csatlakozhat az utánpótlás csapatokhoz, de erre a felnőttcsapatnál eltöltött éveit követően aligha van esély.

A bz-berlin.de úgy tudja, a kölni vezetők nemigen tudtak érdemben tárgyalni a Hertha vezérkarával, Dárdai ugyanis leszögezte, hogy nem tér vissza.

Dárdai 2015 tavaszán megmentette a kiesés elől a Herthát, erős középcsapatot épített Berlinben, nem csoda, hogy több klubnál is felröppen a neve.

A bz-berlin.de információi szerint Dárdai a napokban Párizsban van a családjával, Thomas Tuchel és Lőw Zsolt vendége a PSG-nél.

FRISSÍTÉS: a Nemzeti Sport viszont úgy értesült, hogy Dárdai Pál nem most, hanem több hete volt Párizsban, és hogy a korábbi szövetségi kapitány nem mondott nemet a Kölnnek. Azaz a hét második felében még bármi megtörténhet. Az NS természetesen megkereste a 43 éves szakembert, hogy megkérdezzük, elvállalná-e a „kecskések” irányítását, de egyelőre nem kívánt nyilatkozni.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik