Bundesliga: a bajnokság 2. leggyorsabb játékosa kikosarazta a Liverpoolt

K. T. I.K. T. I.
Vágólapra másolva!
2021.11.25. 12:38
null
Kevin Schade akcióban (Fotó: AFP)
A 19 esztendős Kevin Schade 2026 nyaráig szóló szerződéshosszabbításról állapodott meg az SC Freiburggal. A német tehetség döntése önmagában nem különösen izgalmas, ám a Transfermarkt beszámolója szerint a szélső annak ellenére döntött így, hogy Jürgen Klopp, a Liverpool menedzsere igyekezett Angliába csábítani őt. Schade az elmúlt hetekben azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy a német élvonal 2021–2022-es idényében eddig ő volt a második leggyorsabb futballista: 36.37 kilométer/órás sprintjénél csak a mainzi Jeremiah St. Juste tudott gyorsabbat.

 

Schade idén nyáron került fel a Freiburg első keretébe. Elsődleges posztját tekintve jobbszélső, de a támadósor bármely pontján megállja a helyét. Az idényben eddig kilenc bajnokin és egy kupameccsen kapott lehetőséget a felnőttcsapatban, összesen 371 percet.

A korábban a Babelsbergben és az Energie Cottbusnál is nevelkedő támadó szerdán írta alá az új szerződését Freiburgban.

Említésre méltó magyar vonatkozás, hogy Schade a Bundesliga 2. fordulójában épp Sallai Roland cseréjeként debütált az első csapatban.

A szélső jelenleg az U21-es német válogatott tagja, a Magyarország elleni Eb-selejtezőn két gólt és két gólpasszt jegyzett októberben.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik