13 Bundesliga-meccse van, a Chelsea már 15 milliót adna érte

Vágólapra másolva!
2013.11.08. 10:13
null
Csodagyereknek tartják: Max Meyerért már hatalmas ajánlatok futnak be (Fotó: Reuters)
A német Westdeutsche Allgemeine Zeitung (WAZ) információi szerint az angol Chelsea tevékenysége riadót váltott ki a Schalke 04 klubházában: a londoni csapat a gelsenkircheniek nagy tehetségére, Max Meyerre vadászik.

A mindössze 18 éves, szupertehetségnek tartott támadó középpályásért a WAZ értesülései szerint 15 millió eurót kínál José Mourinho, a Chelsea menedzsere. Tovább nehezíti az utánpótlás-válogatott játékost mindenáron megtartani kívánó Schalke dolgát, hogy a hírek szerint Meyer 2017-ben lejáró szerződésében van kivásárlási záradék, amelynek összege 18 millió euró. A Chelsea-nek tehát nem kell sokat emelnie ajánlatán, hogy elérje a záradék összegét, és tárgyalási engedélyt kapjon.

A Schalke vezetősége éppen ezért azon dolgozik, hogy új, jelentősen javított szerződést ajánljon Meyernek, akit a Fiorentina is megpróbált „levadászni”, de a nyolcmillió eurós ajánlat kevésnek bizonyult. Az új szerződéssel évi 1.5 millió euró üthetné Meyer markát – nem is rossz egy 13 Bundesliga-mérkőzést maga mögött tudó, még a szüleivel élő tinédzsernek. A WAZ úgy tudja, hogy ha Meyer és ügynöke ragaszkodik az új szerződésben rögzítendő kivásárlási záradékhoz, annak összege már jóval nagyobb lenne – összehasonlításul, Julian Draxler esetében ez 45 millió euró.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik