Négyen is távoznak az FTC-től; Gyurta Dániel ott lesz Tokióban

Vágólapra másolva!
2021.05.10. 23:40
A Nemzeti Sport keddi számából ajánljuk.

Hétvégén ért véget az NB I-es futballbajnokság, és Lasa Dvali már otthon pihen. A Ferencváros grúz válogatott védője lapunknak elmondta, az egész idényben távol volt, egyszer sem tudott hazautazni, és bár a családtagjai tavasszal többször is meglátogatták, már hiányzott az otthona. Tbilisziben nőtt fel, minden oda köti. Néhány nap múlva elutazik nyaralni Dubaiba a párjával, de május 22-én már a grúz válogatott edzőtáborában van jelenése, mert a románok és a hollandok ellen játszanak felkészülési meccset. Dvali azt is elárulta, hol őrzi a magyarországi érmeit.
Hétvégén ért véget az NB I-es futballbajnokság, és Lasa Dvali már otthon pihen.
A Ferencváros grúz válogatott védője lapunknak elmondta, az egész idényben távol volt, egyszer sem tudott hazautazni, és bár a családtagjai tavasszal többször is meglátogatták, már hiányzott az otthona. Tbilisziben nőtt fel, minden oda köti. Néhány nap múlva elutazik nyaralni Dubaiba a párjával, de május 22-én már a grúz válogatott edzőtáborában van jelenése, mert a románok és a hollandok ellen játszanak felkészülési meccset. Dvali azt is elárulta, hol őrzi a magyarországi érmeit.

Az idényben lejátszott négy mérkőzés alapján most már rászolgáltunk a győzelemre – mondta lapunknak Schäfer András, a DAC középpályása azt követően, hogy csapata Pozsonyban nyert a szlovák futballbajnokság éllovasa, a Slovan ellen. A dunaszerdahelyiek sikere a Slovan edzőjének állásába került: a vezetőség menesztette Darko Milanicot. A magyar válogatott futballista elismerte, ez alkalommal a szerencse is velük volt, hiszen a pozsonyiak tizenegyest kaptak, de aztán visszanézték és visszavonták az ítéletet. Schäfer András beszélt arról is, miként élte meg Marco Rossi szövetségi kapitány meghívóját a bő Eb-keretbe.

Gyurta Dániel első nyári olimpiájára készül – immár a NOB tagjaként.A londoni játékok bajnoka 2012-ben képes volt arra, hogy nyerjen a debreceni Európa-bajnokság 200 méter mellen, s aztán két hónap múlva az olimpián is. Gyurta lapunknak elárulta, szerinte Tokió előtt jól jön, hogy 14 hónap kényszerszünet után az Eb-n éles helyzetben tesztelhetnek az úszók.

Négyoldalas mellékletünkben minden fontos tudnivalót megtalálnak a kedden rajtoló Tour de Hongrie kerékpáros versenyről. Többek között interjút olvashatnak az egyik magyar indulóval, Fetter Erikkel, akinek a 2021-es év elején az első versenyei nem sikerültek jól, a híres olasz többnaposon, a Coppi e Bartalin még nem volt kiemelkedő formában, de aztán az Alpesi körverseny jó visszaigazolás volt, hogy jó úton jár. Fetter mélyről kapaszkodott vissza, hiszen tavaly nyáron csúnyán összetörte magát, amikor edzésen egy figyelmetlen autós kihajtott ön elé.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik