Világfutball: új csapata bemutatta Ronaldinhót

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.07.12. 07:48
null
Ronaldinhón már a Fluminense legendás piros-fehér-zöld meze feszül (Fotó: fluminense.com-br)
Magyar idő szerint vasárnapra virradóra a patinás brazil klub, a Fluminense bejelentette, hogy szerződtette az aranylabdás labdarúgót, Ronaldinhót, akiről az elmúlt napokban az a hír járta: Törökországba igazol.

 

Ronaldinho – aki legutóbb Mexikóban futballozott – 17 hónapra szóló szerződést írt alá a Fluminensével, és feltett szándéka, hogy bajnoki címet nyerjen a Rio de Janeiró-i klubbal.

A 35 éves brazil labdarúgó korábban három klubban futballozott szülőhazájában (Gremio, Flamengo, Atlético Mineiro), de országos bajnoki címet egyikkel sem tudott szerezni.

„A gyűjteményemből még hiányzó trófea jelentette az egyik ösztönző tényezőt a hazatérésre, no meg persze az, hogy nagyszerű csapattársakkal játszhassak együtt – mondta bemutatkozásképp 2005 aranylabdása. – Amikor a másik nagy riói klub (a Flamengo) játékosa voltam, az Engenhao Stadionban játszottunk, most viszont lehetőségem lesz rendszeresen a Maracanában pályára lépni, ez is nagyon feldob.”

Nemrégiben elterjedt a pletyka, hogy Ronaldinho követi Samuel Eto'ó-t a török Antalyasporhoz, de az ügyletből a jelek szerint nem lett semmi.

S ha már Fluminense: Marcos Júnior, a Ferencváros korábbi kiszemeltje az utóbbi hónapokban bejátszotta magát a csapatba, a mostani országos bajnokságban hat meccsen pályára lépett, és szerzett egy gólt is.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik