Videó: 16 éves „kölyökről” beszél mindenki a PSG-meccs után

Vágólapra másolva!
2019.08.19. 11:16
null
Camavinga mindenkit lenyűgözött a PSG elleni meccsen (Fotó: AFP)
Hallott már Eduardo Camavingáról? Ha nem, itt az ideje. A mindössze 16 éves angolai – ám francia állampolgársággal is rendelkező – középpályás olyan teljesítményt nyújtott a sztárokkal felálló Paris Saint-Germain ellen, hogy mindenki őt élteti.

 

Camavinga vasárnap végigjátszotta a párizsiak elleni találkozót, melyet csapata 2–1-re megnyert. A Rennes történetének legfiatalabb profija (2018 decemberében, 16 évesen és 1 hónaposan írt alá) a beszámolók szerint végig éretten futballozott, jól tartotta és osztotta el a labdát a középpályán (98 százalékos passzpontossággal zárt), vele szemben szabálytalankodtak legtöbbször a vendégek. Több párharcot is megnyert, néhány csele is bejött, a győztes találat előtt pedig ő adta a gólpasszt – nem meglepő módon őt választották a meccs legjobbjának.

Megdöbbentő belegondolni: a játékos a 2002-es világbajnokság után született. Komolyabban Franciaországban kezdett futballozni, a Rennes-hez 2013-ban került. Idén áprilisban léphetett pályára először tétmeccsen a felnőttek között – ha így folytatja, fényes jövő áll előtte.

Ízelítő Camavinga PSG elleni meccséről

Enekem on Twitter

This 16yr old boy called Camavinga plays like young Pogba He Bossed PSG in this game and his future is bright https://t.co/8a7KeClTDT




Ligue 1 Conforama on Twitter

16 ans, 9 matchs de @Ligue1Conforama avec le @staderennais, et déjà un trophée d'" Homme du Match " ! #SRFCPSG Bravo @ecama10 https://t.co/9MbuKHDHXq


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik