S. T. J. 2021.01.18 23:16 Frissítve: 2021.01.18 23:24

Szalai Attila: Ez tényleg álomszerű; Kézi-vb: főszerepben a kapusok

A Nemzeti Sport keddi számából ajánljuk.

 

Interjút adott lapunknak a 22 esztendős Szalai Attila, akit vasárnap szerződtetett a világfutball egyik híres klubja, a török Fenerbahce. A válogatott védő elmondta, hétfő délelőtt már tréningezhetett is új csapatával. Előtte körbevezették az edzőközponton, mindent megmutattak, s nem tagadta: egyik ámulatból a másikba esett. Mert Cipruson is minden adva volt a munkához, de most még egyet lépett előre. Este az isztambuli stadion egyik páholyából nézte végig, hogy a Fener 3–1-re megverte bajnoki meccsen az Ankaragücüt.

Voltak információi a magyar labdarúgásról, de ezek elsősorban a Ferencvárosra és a Fehérvárra vonatkoztak. A Diósgyőrről nem sokat tudott, ám ez már a múlt. Zoran Zekic, a DVTK új vezetőedzője szokatlan őszinteséggel beszélt az új állomáshelyén szerzett első tapasztalatokról. Lapunknak elmondta: egyáltalán nem volt elájulva a felkészülési meccseken látottaktól, rengeteg hibával szembesült. Nem tagadta, az ősszel megszerzett tíz pont riasztónak tűnik, de számára az a legfontosabb, hogy a játékosok férfiként viselkedjenek a pályán, s valóban mutassák meg, mennyire tisztelik a klubot és a szurkolókat. A kiesésre nem is gondol.

Az angol élvonalban szereplő Aston Villa kapuját védhette Onódi Ákos. A 19 éves magyar futballista a Liverpool ellen mutatkozhatott be a birminghamiek első csapatában, miután klubja a koronavírus-járvány miatt kénytelen volt U23-as és ifjúsági korú játékosaival kiállni az FA-kupában. Kapusfronton egyébként nem állunk rosszul: Senkó Zsombor (18) sem véletlenül került Torinóba, a Juventus utánpótlásába. De említhetnénk a télen kölcsönbe az AS Romához igazoló Megyeri Gábort (18) vagy a West Ham United akadémiáján nevelkedő Hegyi Krisztiánt (18) is. Hogy mi a magyarázat, kiderül Junior-mellékletünkből.

2021.02.28 10:38:29

Minden más foci BOROS MIKLÓS, BACSKAI JÁNOS

Megtört a szentgyörgyiek hat mérkőzés óta tartó döntetlensorozata, kettő egyre nyertek Vasvariék.

2021.02.28 08:30:15

Minden más foci Sz. M./D. Á.

Gazdagok és szépek, sok esetben pedig a partnereiket is túlszárnyalják, ha üzletről van szó.

2021.02.27 09:02:07

Minden más foci TŐKE JÁNOS

Igaz, most a TSC sem volt eredményes, így egy ponttal térhet haza a Metalactól, a következő ellenfél a Crvena zvezda.

2021.02.27 13:04:31

Minden más foci DUDUCZ TIBOR (Dunaszerdahely)

Az alsóházban tanyázó nagymihályiak jól tartották magukat, de a vereséget nem kerülhették el.

2021.02.26 20:32:56

Minden más foci CSILLAG PÉTER

ALAPVONAL. Az embernek ki sem kell lépnie otthonából, az interneten percek alatt kedvére elcsatangolhat az ország eldugott zugaiba, faluvégi futballpályáira.