Slovan: Többet várok Holman Dávidtól is – Weiss a 4–0 után

DUDUCZ TIBOR (Pozsony)DUDUCZ TIBOR (Pozsony)
Vágólapra másolva!
2022.07.23. 21:48
null
A Slovan 4–0-s győzelemmel melegített a Fradi elleni meccsre (Fotó: SK Slovan Bratislava)
Fölényes, négygólos győzelemmel hangolt a Slovan Bratislava a Ferencváros elleni Bajnokok Ligája-selejtező szerdai visszavágójára.

 

Vladimír Weiss vezetőedző alaposan felforgatta csapatát a szombati, Trencsén (4–0) elleni Fortuna Liga-találkozón. A szerdai, a Ferencváros ellen győztes kezdőcsapatból csak hárman szerepeltek a kezdő sípszótól: Adrian Chovan, Myenty Abena és Vernon De Marco.

Guram Kasia, Jurij Medvedev és Vladimír Weiss a keretbe sem került be.

,,Nagyon örülök, hogy ilyen nagy különbséggel győztünk. Ugyan négyet rúgtunk, de sok mindenben kell javulnunk, hogy szerdán sikeresek legyünk a Fradi ellen. Például a rögzített helyzeteknél. Ma két-három játékos olyan jó teljesítményt nyújtott, hogy nagyon el kell gondolkodnom, hogy nem kerülnek-e be a szerdai kezdőbe. Egy dologgal azonban nem vagyok elégedett: a középcsatáraink teljesítményivel. Az az Achilles-sarkunk. Saponjicnak és Ramíreznek bele kell húznia. Holman Dávidnak is. Sokkal többet várok tőle. Pozitív kritikának szántam ezeket a mondatokat. A srácoknak a pályán kell bebizonyítaniuk, hogy a Slovanba valók. A fizetésüket nem azért kapják, ahogyan néznek ki a mezben, hanem a pályán mutatott teljesítményük után” – mondta a lefújást követően Vladimír Weiss, a Slovan mestere.

Holman kezdőként a 69. percig volt a pályán, a harmadik gólt szerző Juraj Kucka váltotta. Az első gól előtt a magyar támadó készítette le a labdát a távolról eredményes Dávid Hrncárnak.

A Slovan vezetősége tartott attól, hogy a nagy szerdai budapesti siker után csak a szokásos átlagos nézőszám, 3-4-ezren lesznek ma a Nemzeti Stadionban. Ezért lehetővé tették, hogy azok a szurkolók, akik már megvették a BL-visszavágóra a belépőjegyet (szombatig 17-ezren), ingyen tekinthessék meg a szombati találkozót. Ezzel együtt csak 5338-an voltak kíváncsiak a Trencsén elleni találkozóra.

SZLOVÁK FORTUNA LIGA
2. FORDULÓ

Slovan Bratislava–AC Trencín 4–0 (Hrncár 36., 90., Green 67., Kucka 82.)
Slovan: Holman Dávid kezdett, gólpasszt adott, a 69. percben lecserélték.

BAJNOKOK LIGÁJA
2. SELEJTEZŐKÖR, VISSZAVÁGÓ
Július 27., 20.30:
Slovan Bratislava (szlovák)–FERENCVÁROS
Az első mérkőzésen: 2–1

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik