BOROS MIKLÓS 2020.04.09 11:12 Frissítve: 2020.04.09 11:13

Sepsi: összmagyar tornával avatnák fel az új stadiont

Virtuálisan ugyan már a szurkolók által kezdeményezett, csütörtöki Sepsi OSK–FK Csíkszereda jótékonysági mérkőzéssel felavatják az új sepsiszentgyörgyi stadiont, ám az épülő arénában legkorábban jövő év májusában rendezhetnek valódi futballmérkőzéseket. A stadion építését ugyanis jelenleg a koronavírus-járvány hátráltatja, így az eredetileg tervezett november végi átadási határidő jó fél évet csúszik majd.

 

A járvány miatt csak jövőre lesz kész a Sepsi új stadionja (Fotó: Sepsi OSK/Facebook)

 

A 8000 férőhelyes, UEFA 4-es kategóriájú stadiont szíve szerint összmagyar tornával avatná fel Diószegi László, a Sepsi OSK elnöke. „Legalább egy négyes, de inkább nyolcas tornát szeretnék, ami az összetartozást szimbolizálná. A Dunaszerdahelyt és a Ferencvárost mindenképpen meg szeretném hívni, hiszen a Mol Arénát mi avattuk, és Szentgyörgyön rengeteg az FTC-szurkoló. De annyi testvércsapatunk van, hogy senkit sem szeretnénk kihagyni, a Topolyának, a Puskás Akadémiának, a Mol Fehérvárnak és a Csíkszeredának is itt a helye. Van öt pályánk az új létesítményben, három nap alatt le lehetne bonyolítani. Az elszállásolást Szentgyörgy mellett Brassóban és Tusnádon tudjuk megoldani” – nyilatkozta Diószegi László a Nemzeti Sportnak.

A Sepsi elnöke ugyanakkor eddig csak a DAC vezetőivel tárgyalt ebben a témában, a többi klubbal a bizonytalan időpont miatt még nem vette fel a kapcsolatot. A stadionátadás időpontja ugyanis erősen függ az adott bajnokságok befejezésének – egyelőre még teljesen ismeretlen – időpontjától, bár Diószegi mindenképpen az Európa-bajnokság előtt szeretné megejteni, még azon az áron is, hogy a meghívott csapatok válogatott futballistáik nélkül jönnének Sepsiszentgyörgyre.

 

2020.11.29 16:25:06

Minden más foci BACSKAI JÁNOS

A magyar középpályás csereként lépett pályára, de emberelőnyben is csak egyenlíteni tudtak az eszékiek.

2020.11.29 16:42:36

Minden más foci TŐKE JÁNOS, BACSKAI JÁNOS

Holender Filip kétszer betalált és adott egy gólpasszt adott a Partizan színeiben, négy góllal kikapott a TSC.

2020.11.28 15:41:23

Minden más foci DUDUCZ TIBOR (összefoglaló), BACSKAI JÁNOS (percről percre)

Két góllal nyert Nagyszombatban a listavezető, végig sokkal veszélyesebben futballozó DAC.

2020.11.27 17:44:48

Minden más foci H. D.

Van, aki majdnem megbukott miatta, van, akinek a testi épségét mentette meg • „A foci egyetlen egyéni világbajnoka.”

2020.11.26 14:26:19

Minden más foci PÓR KÁROLY

Szoboszlai menedzsere is megszólalt: „2020-at írunk, eddig még nem emeltek szót, amiért a gyerekek az ő nevükkel, arcképükkel játszanak.”