Románia: A PAFC utánpótlása jobb a Fradiénál - Sorin Botis

Vágólapra másolva!
2014.08.21. 13:35
Augusztus 22. és augusztus 24. között első alkalommal rendezik meg az Elite Cup elnevezésű ifjúsági labdarúgótornát Aradon. A viadallal kapcsolatban Sorin Botis, a házigazda UTA Arad jelenlegi, a Ferencváros korábbi futballistája beszélt a magyarországi helyzetről.

Az Elite Cupon 15-16 éves labdarúgók szerepelnek. A házigazda és a Dinamo Bucuresti mellett Magyarországról és Angliából is két-két klub, a Ferencváros és a Puskás Akadémia, valamint a Queens Park Rangers és a Wolverhampton Wanderers indít csapatot a kupán.

Botis három-három éven át volt az FTC, a ZTE és a Honvéd játékosa Magyarországon, 2013-ban pedig Békéscsabáról igazolt haza Romániába. A korábbi védő a torna előtt a sportarad.ro-nak beszélt a részt vevő két magyar együttesről.

„Azt hiszem, mindenki tisztában van vele, hogy a Ferencváros a legnagyobb klub Magyarországon – mondta Botis. – A Fradinak van a legnagyobb szurkolótábora, de nemcsak ott, hanem Romániában is sokan szeretik. Most lett kész az új stadionjuk, amelyet a Chelsea ellen avattak fel. A zöld-fehérek utánpótlásában dolgozik Dragóner Attila, aki csapattársam volt a Fradinál.”

„A fiatalok tekintetében a Puskás Akadémia azonban jobban áll. Kiváló sportkomplexuma van Székesfehérvár mellett, öt-hat olyan pályával, amelynek biliárdasztal-simaságú a felülete. Minden évben utánpótlástornát rendeznek, ahol olyan nagy csapatok is pályára lépnek, mint a Real Madrid. Kíváncsi leszek, hogyan teljesítenek majd.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik