Puskás–Suzuki-kupa: Brazília legjobb klubcsapatától kaptunk ki – Szélesi Zoltán

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.06.11. 19:57
A Puskás–Suzuki-kupa U17-es labdarúgó-torna döntőjében a házigazda Puskás Akadémia a brazil Flamengóval küzdött meg a trófeáért, amelyet a dél-amerikaiak emelhettek a magasba, miután 4–2-re megnyerték a döntőt. A mérkőzés után a hazaiak edzője, Szélesi Zoltán értékelt az NSO Tv-nek. 

Szélesi szerint ugyan voltak hibák a második félidőben, a 4–2-es vereség korábbra vezethető vissza, mivel rengeteg mérkőzést játszottak a fiúk.

„Ez a vereség hosszú folyamat végeredménye volt, miután bejutottunk a Puskás–Suzuki-kupa döntőjébe. A Puskás Akadémia abban a szerencsés helyzetben van, hogy jó néhány játékost adott a magyar U17-es válogatottnak, amely kvalifikálta magát a világbajnokságra. Nagyon sok nemzetközi mérkőzés van a srácok lábában, így kellett elkezdeni a felkészülést. Ez nem mentség, ezek a tények” – nyilatkozta a Szélesi Zoltán.

A szakember úgy véli, a Puskás–Suzuki-kupa mini-világbajnokságnak felelt meg, amelyen nemzetközileg elismert csapatokat utasított maga mögé a Puskás Akadémia.

„Olyan csapatok mérkőztek meg ezen a tornán, mint például a Bayern München, a Real Madrid, a Panathinaikosz és a Flamengo. Az idáig vezető úton a Bayernt és a Panathinaikoszt is jó játékkal és megfelelő mentalitással győztük le, majd Brazília legjobb utánpótláscsapatától szenvedtünk vereséget” – folytatta Szélesi.

A Puskás Akadémia edzője videónkban elmondta, szüksége van a fiataloknak az ilyen nemzetközi tornákra, mivel ezáltal tapasztalatokat is gyűjtenek. Hozzátette: büszke játékosaira, mert azt csinálták a pályán, amit az öltözőben és az edzéseken megbeszéltek, valamint kitért a brazil csapat kemény játékstílusára is.

PUSKÁS–SUZUKI-KUPA
DÖNTŐ
PUSKÁS AKADÉMIA U17–FLAMENGO U17 (brazil) 2–4 (2–1)
Felcsút,
Pancho Aréna.Vezette:Pintér Csaba
PFLA:Vaits – Kucsván (Suciu, 59.), Szujó, Vita, Berekali – Sipos, Posztobányi – Komáromi, Ominger, Nagy L. (Kalmár, 49.) – Vizler.Edző:Szélesi Zoltán
Flamengo:Bernardo – Micael, D. Damasceno, Kaiky, R. dos Santos – Leonardo Xavier – Wiverson (Leonardo, 61.), D. Campos (Gibaldi, 57.), Joao Pedro, Arthur – Ryan da Souza.Edző:Ramon Cardoso Lima
Gólszerző:Vizler (22.), Nagy L. (29.), ill. Joao Pedro (8.), Kaiky (34.), Ryan da Souza (54.), Vita (56. – öngól)
Kiállítva:R. dos Santos (61.)

A MÉRKŐZÉS ÖSSZEFOGLALÓJÁT IDE KATTINTVA OLVASHATJA EL!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik