PSG: Neymar jövő nyáron a FIFA segítségével válthat klubot

H. D.H. D.
Vágólapra másolva!
2019.09.03. 11:20
null
Neymar jövő nyáron a FIFA segítségével válthat klubot (Fotó: AFP)
Európában véget ért a nyári átigazolási időszak, a pletykák ellenére viszont Neymar végül nem szerződött vissza a Paris Saint-Germainből a Barcelonába. A Mundo Deportivo szerint azonban a brazil sztár már most azon gondolkodik, hogy a jövő nyáron hogyan valósítsa meg a klubváltást – ebben pedig a FIFA egyik szabálya segíthet neki.

 

A spanyol lap beszámolója szerint a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) átigazolási szabályzatának egyik pontja, a „védett időszak” könnyítheti meg Neymar klubváltását 2020 nyarán. A szabály szerint azok a játékosok, akik új kontraktus aláírása nélkül legalább három évet eltöltenek az első szerződésük megkötése után az adott csapatnál, kivásárolhatják magukat.

Az összeget a FIFA számolja ki, többek között a labdarúgó játékjogáért kifizetett átigazolási díjat, a jelenlegi piaci értékét, az amortizációt és egyéb változókat figyelembe véve.

A Mundo Deportivo szerint Neymar ügynökei már egyeztettek a FIFA-val, így 2020 nyarán a brazil támadó 170 millió euró körüli összegért kivásárolhatja magát a szerződéséből.

„Mi Neymarral abszolút elégedettek voltunk, a világ egyik legjobb játékosáról beszélünk, aki szenzációs képességekkel rendelkezik. Nem mi voltunk azok, legalábbis a szakmai stáb, aki azt mondta, hogy keressen magának új csapatot. Nem mi nyitottuk ki az ajtót, ő volt az, aki szeretett volna ebben az átigazolási időszakban távozni és nem csak szakmai, hanem személyes és privát okok miatt is. Mi annak örülünk, hogy ez lezáródott, tisztán láthatunk és tervezhetünk vele” – mondta Lőw Zsolt, a PSG másodedzője az M4 Sportnak a Neymar körül kialakult helyzetről.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik