Portugália: Goncalo Ramos-dupla és négygólos döntetlen Lisszabonban

B. D. K.B. D. K.
Vágólapra másolva!
2023.01.15. 21:06
null
Goncalo Ramos kétszer is egyenlített (Fotó: Getty Images)
A vendég Sporting CP ugyan kétszer is vezetett a első helyen álló Benfica ellen, de döntetlen született a portugál élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 16. fordulójának vasárnap esti lisszaboni rangadóján. A hazaiak fiatal sztárja, Goncalo Ramos duplázott a meccsen.

 

Az éllovas Benfica a mérkőzés előtt külön köszöntötte a hazai publikum előtt Enzo Fernándezt, aki Argentínával világbajnok lett a katari világbajnokságon.


Kiegyenlített játékot hozott az első félidő, melynek 27. percében a vendég Sporting szerezte meg a vezetést. Egy tetszetős támadás végén Trincaót ünnepelték a társak, de a labda egy hazai játékosról, Alexander Bahról került a kapuba (0–1). (VIDEÓ ITT!)

Tíz perccel később azonban jött a válasz, a listavezető Benfica egyenlítő gólját az a Goncalo Ramos lőtte, aki a katari világbajnokság egyik nagy felfedezettje volt (1–1) (VIDEÓ ITT!). A Transfermarkt egyébként 30 millió euróra taksálja a 21 éves portugál csatár árát.

A második félidő elején Antonio Silva buktatta Paulinhót a tizenhatoson belül, a játékvezető pedig tizenegyest ítélt. A labda mögé Pedro Goncalves állt, és nem remegett meg a lába (1–2). (VIDEÓ ITT!)

A Benficának viszont ezúttal is volt válasza, bő tíz perccel később ugyanis Goncalo Ramos egy beadás után ismét közelről volt eredményes (2–2). (VIDEÓ ITT!)

PORTUGÁLIA, PRIMEIRA LIGA
16. FORDULÓ
Benfica–Sporting CP 2–2
(G. Ramos 37., 64., ill. Bah 27. – öngól, Pedro Goncalves 53. – 11-esből)
Az élcsoport: 1. Benfica 41 pont, 2. Braga 37, 3. Porto 33 (15 mérk.), 4. Sporting CP 29

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik