Női vb: a Fülöp-szigetek válogatottja és Kolumbia is nyert, Svájc a csoportja élén

Vágólapra másolva!
2023.07.25. 13:07
null
Nem született gól Svájc és Norvégia összecsapásán (Fotó: Getty Images)
Gól nélküli döntetlennel zárult a Svájc–Norvégia összecsapás, míg a Fülöp-szigetek válogatottja és Kolumbia is nyert az Ausztráliában és Új-Zélandon zajló női labdarúgó-világbajnokság keddi játéknapján.

 

Kolumbia 2–0-ra legyőzte a dél-koreai válogatottat, így győzelemmel rajtolt.

Cataline Usme kezezés után jutott büntetőhöz a mérkőzés 30. percében, amelyet értékesített, majd kevesebb mint tíz perccel később Linda Caicedo duplázta meg az előnyt. A fordulás után a dél-koreaiaknak egyáltalán nem volt kaput eltaláló lövésük, míg a dél-amerikai csapat tízszer is próbálkozott, de már nem esett több gól. A mérkőzésen Vad Anita volt a játékvezető egyik asszisztense.

A dél-koreaiaknál a vébék történetének legfiatalabb játékosaként a 78. percben pályára lépett a 16 éves és 26 napos Casey Phair, aki amerikai apa és dél-koreai anya gyermeke. Az előző korrekorder a nigériai Ifeanyi Chiejine volt, aki 1999-ben 16 esztendősen és 34 naposan debütált a vb-n.

A kolumbiai csapat vasárnap Németországgal találkozik, amely hétfőn 6–0-ra legyőzte Marokkót. Az észak-afrikai együttes a dél-koreaiakkal néz szembe legközelebb.

Az A-csoportban megkezdődtek a második fordulós mérkőzések, a társházigazda Új-Zéland 1–0-ra kikapott a Fülöp-szigetektől. A meccs egyetlen találatát Sarina Bolden szerezte a 24. percben.

A nemzetközi szövetség (FIFA) honlapja szerint az esős időjárásban nem bírt egymással Svájc és Norvégia, így utóbbi továbbra is nyeretlen, a svájciak pedig csoportjuk élére kerültek a második fordulót követően.

Svájc legközelebb Új-Zélanddal, míg Norvégia a Fülöp-szigetekkel csap össze a négyes utolsó, vasárnapi fordulójában.

NŐI LABDARÚGÓ-VILÁGBAJNOKSÁG
CSOPORTKÖR, 2. FORDULÓ
A-csoport

Svájc–Norvégia 0–0

Korábban
Új-Zéland–Fülöp-szigetek 0–1

Az A-csoport állása: 1. Svájc 4 pont, 2. Új-Zéland 3 (1–1), 3. Fülöp-szigetek 3 (1–2), 4. Norvégia 1

1. FORDULÓ
H-csoport
Kolumbia–Dél-Korea 2–0

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik