Németország: Werner szerint Flick tökéletes választás

MTI/K. B.MTI/K. B.
Vágólapra másolva!
2021.05.27. 11:49
null
Werner amondó, talán jót tesz nekik, ha nem a topesélyesek között tartják számon őket az Eb-n (Fotó: AFP)
Timo Werner szerint Hansi Flick tökéletes választás a német labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányi posztjára, amelyet a július 11-én záruló Európa-bajnokság után tölt be – írja a Magyar Távirati Iroda.

 

A német szövetség (DFB) kedden bejelentette, hogy aláírták a szerződést Hansi Flickkel, akinek megbízatása 2024-ig szól. Az Eb-n – amelyen a németek a magyarokkal vannak azonos csoportban – még Joachim Löw irányítja a válogatottat.

„Igazán szuper edző – mondta a Chelsea támadója, Timo Werner Flickről, aki 19 hónap alatt hét trófeát nyert a Bayern München vezetőedzőjeként. – Amit elért a Bayernnel, azt nem igazán lehet túlszárnyalni. Ő a tökéletes személy a DFB számára, mert a karizmája és a hozzáállása nagyon hasonló Löwéhez.”

Flick a 2014-es világbajnoki diadal során még Löw segítője volt a válogatottban. Azt már hónapok óta tudni lehetett, hogy a jelenlegi kapitány az Eb után távozik.

A szombati BL-döntőben is érdekelt Werner a közelgő Európa-bajnokság kapcsán elmondta, hogy egyelőre nem igazán tudják, hol tartanak, de szerinte a torna megnyerésére is van esélyük.

„Talán jót tesz nekünk, ha nem a topesélyesek között tartanak minket számon. Így egy kicsit felszabadultabban játszhatunk” – tette hozzá.

A németek az Eb-n mind a három csoportmeccsüket Münchenben játsszák. Június 15-én a franciákat, 19-én a portugálokat, 23-án a mieinket fogadják.

EURÓPA-BAJNOKSÁG
AZ F-CSOPORT (BUDAPEST, MÜNCHEN) PROGRAMJA
Június 15., kedd, 18.00
Budapest
Magyarország–Portugália
Június 15., kedd, 21.00
München
Franciaország–Németország
Június 19., szombat, 15.00
Budapest
Magyarország–Franciaország
Június 19., szombat, 18.00
München
Portugália–Németország
Június 23., szerda, 21.00
Budapest
Portugália–Franciaország
Június 23., szerda, 21.00
München
Németország–Magyarország
További csoportok, helyszínek, menetrend – EB-ADATBANK!

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik