MLS: ilyen még nem volt! Női edző ülhet a D. C. United kispadjára

K. T. I.K. T. I.
Vágólapra másolva!
2020.10.14. 14:26
null
Jill Ellis férficsapatot irányíthat? (Fotó: AFP)
A The Athletic beszámolója szerint a kétszeres világbajnok tréner, Jill Ellis a D. C. United favoritja a múlt héten menesztett Ben Olsen helyére az észak-amerikai profi labdarúgóligában (MLS) szereplő csapat élére.

A The Athletic értesüléseit megerősíti a tény, hogy az MLS hivatalos honlapja is szemlére méltónak találta a hírt. A beszámolók szerint a kétszeres világbajnok Ellis mellett a korábbi Schalke-edző, David Wagner neve szerepel még a „kalapban”.

Az 54 esztendős Ellis 2000-től dolgozott a különböző amerikai női korosztályos válogatottaknál, 2014-től pedig a felnőttválogatott irányítását vette át. A csapattal 2015-ben és 2019-ben is vb-címet szerzett. A második sikert követően köszönt el a válogatott kispadjától.

„Az emberek általában azt gondolják, egy férficsapatot irányítani előrelépés lehetne még, de én nem feltétlenül látom így. A világ legjobb csapatát vezethettem. Ezek után egy férficsapatot irányítani nem előrelépés lenne szerintem, hanem oldalirányú haladás” – mondta ősszel.

Ellis lehetne az első női tréner, aki vezetőedzői állást kap az MLS-ben.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik