Medigames: világbajnok a magyar labdarúgó-orvosválogatott!

P. K.P. K.
Vágólapra másolva!
2022.07.10. 22:49
null
A világbajnok magyar labdarúgó-orvosválogatott (Fotó: Facebook/Magyar Labdarúgó Orvos Válogatott)
Címkék
Labdarúgásban a magyar orvosválogatott győzött a hétvégén a Medigames, vagyis az orvosok és egészségügyi dolgozók világjátékának portugáliai döntőjében.


A Medigamesen aratott magyar sikerről a magyar labdarúgó-orvosválogatott Facebook oldala számolt be.

A magyar csapat öt meccset nyert meg a döntőig vezető úton, úgy hogy négyszer gólt sem kapott. A fináléban a norvégok kétszer is vezetést szereztek, de előbb Lukács Márk, majd Gelencsér Gergő is egyenlíteni tudott, így végül 11-esekkel győztek a magyar orvosok 7–6-ra. Ezzel 2004 után lett ismét világbajnok a magyar orvosválogatott labdarúgásban.

„Nem mostanában nyertünk utoljára, így hát nagy volt az öröm amiatt, hogy végre ismét sikerült”– nyilatkozta a pecsaktual.hu-nak a döntő után dr. Papp Zsolt, a válogatott pécsi edzője.

A GYŐZTES TIZENEGYES

A magyar csapat tagjai:
Somogyi Péter, Benke Kálmán, Altorjay Boldizsár, Berta Dániel, Lukács Márk, Veréb Attila, Annus Ádám, Rácz Levente, Gyimesi Tamás, Kollár Iván, Gelencsér Gergő, Miltner Szabolcs, Szijártó Balázs, Valóczki József, Gelencsér Bálint, Belák Mátyás, Fazekas Gábor, Radics Domonkos. Edző: Papp Zsolt.

A magyar csapat eredményei:
Magyarország–Brazília 3-0, Magyarország–Kolumbia 5-0, Magyarország–Kolumbia 4-2, Magyarország–Secumed (délamerikai csapat) 2-0, Magyarország–Mexikó 1-0, Magyarország–Norvégia 2-2 (büntetőkkel: 7-6).

A MAGYAR CSAPAT A DOBOGÓ TETEJÉN

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik