Labdarúgás: Ibra csúcsa a múlté, mától Di María az új király!

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.08.06. 19:48
null
Zlatan Ibrahimovic első helyét éppen újdonsült csapattársa, Ángel Di María vette el (Fotó: Action Images)
A francia élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Ligue 1) szereplő Paris Saint-Germain csütörtökön bejelentette, hogy szerződtette Ángel Di Maríát a Manchester Unitedtől. A brit lapok egybehangzó értesülése szerint 44.5 millió fontért váltott klubot az argentin támadó, ezzel pedig aktuálissá vált megvizsgálni, mely játékosokért fizettek eddig összességében a legtöbbet a klubok.

 

A talksport.com által összeállított top 10-es lista utolsó helyére Gareth Bale került fel, akit az angol lapok a világ legdrágább játékosaként tartanak számon 86 millió fontos árával – miközben a Real Madridnál arról beszéltek, hogy Cristiano Ronaldo volt a legdrágább. Így vagy úgy, csapattársa így is megelőzi őt egy hellyel, ők ketten, Radamel Falcaóval együtt, a 100 milliós álomhatár alatt helyezkednek el.

Az Ajaxban és a Liverpoolban is megforduló barcelonai Luis Suárez már átlépte ezt a vonalat, majd egy talán ma már valamivel meglepőbb név következik, de Juan Sebastián Verón azért elég sok helyen megfordult a pályafutása során. Honfitársa, a szintén argentin Hernán Crespo valamivel kevesebb csapattal is felfért a top 5-be, a korábbi átigazolási csúcstartóért (anno 35.5 millió fontnak megfelelő összegért igazolt a Parmától a Lazióhoz) összesen 106.5 milliót fizettek ki a csapatai.

Elérkeztünk az egyik (ha nem „a") legnagyobb futballvándorhoz, Nicolas Anelkánál 11 klubot sorolhattunk fel, és ezek között nincs még a Liverpool és a Juventus, ahová kölcsönbe ment anno...

A dobogó harmadik fokára James Rodríguez állhatna, aki két átigazolásával is a top 25-be került, a Monaco 38.5 millió fontért vette meg Portóból, a Real Madrid pedig 63 milliót fizetett érte.

Zlatan Ibrahimovicot nem lehet azzal vádolni, hogy túl sokáig meglenne egy helyen – mondjuk a bajnoki címeket így is zsákszámra termeli –, a svéd klasszis a három legeredményesebb olasz klubot egyaránt kipróbálta, de a csúcsot a barcelonai szerződése (59 millió) jelenti a számára.

És elérkeztünk az írás apropójához. Ángel Di Maríáért alaposan kinyílt a pénztárca az elmúlt egy évben, a Manchester United ugyanis brit rekordot jelentő 59.7 millió fontot fizetett érte tavaly, míg idén 44.5 millióért vitte el őt a Paris Saint-Germain – érdekesség, hogy így a lista első két helyezettje ugyanabban a csapatban szerepel.

AKIKÉRT EDDIG ÖSSZESEN A LEGTÖBBET FIZETTEK
1. Ángel Di María 132.6 millió font (Rosario, Benfica, Real Madrid, Manchester United, PSG)
2. Zlatan Ibrahimovic 126.7 millió font (Malmö, Ajax, Juventus, Inter, Barcelona, Milan, PSG)
3. James Rodríguez 116.7 millió font (Envigado, Banfield, Porto, Monaco, Real Madrid)
4. Nicolas Anelka 114.7 millió font (PSG, Arsenal, Real Madrid, Liverpool, Manchester City, Fenerbahce, Bolton, Chelsea, Sanghaj Senhua, West Bromwich, Mumbai City)
5. Hernán Crespo 106.5 millió font (River Plate, Parma, Lazio, Inter, Chelsea, Genoa)
6. Juan Sebastián Verón 103 millió font (Estudiantes, Boca Juniors, Sampdoria, Parma, Lazio, Manchester United, Chelsea, Inter)
7. Luis Suárez 101.9 millió font (Nacional, Groningen, Ajax, Liverpool, Barcelona)
8. Radamel Falcao 99.5 millió font (River Plate, Porto, Atlético Madrid, Monaco, Manchester United, Chelsea)
9. Cristiano Ronaldo 98.1 millió font (Sporting CP, Manchester United, Real Madrid)
10. Gareth Bale 95.7 millió font (Southamtpon, Tottenham, Real Madrid)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik