Játékossors: Prosser külföldre vágyik, de minden ajánlatot meghallgat

B. Z.B. Z.
Vágólapra másolva!
2022.07.13. 11:39
null
Prosser Dániel személyi edzővel készül az új idényére (Fotó: Imago Images)
A legutóbb Dániában légióskodó, 28 éves szélső, Prosser Dániel egyénileg készül, külföldre vágyik, de meghallgat minden ajánlatot.


Pillanatnyilag nincs csapata Prosser Dánielnek. A Budapest Honvédnál, a Magyar Futball Akadémián nevelkedő, mindkét szélen bevethető támadó Kispesten lett NB I-es labdarúgó 2013-ban, utána szerepelt a Puskás Akadémiában, Sepsiszentgyörgyön, Diósgyőrben és az MTK-nál is, legutóbb Dániában légióskodott, a SönderjyskE labdarúgója volt. Tavaly nyáron kölcsönben került ki Dániába az MTK-tól egy évre, az akkori vezetőedző, a német Michael Boris hívására, aki az MTK-nál már volt az edzője. A szakembert azonban néhány hónappal később, tavaly novemberben menesztették, utána már kevés játéklehetőséget kapott a magyar légiós. Pedig jól indult dániai kalandja.

„A Viborg ellen mutatkoztam be a csapatban , csereként álltam be, és egy perccel később gólt szereztem  – mondta tavaly a FourFourTwo magazin magyar kiadásának adott interjújában Prosser Dániel.   – A bajnokságban szereztem két gólt, a Dán Kupában három találkozón jutottam szóhoz, ott egyszer voltam eredményes, de az edzőváltás óta alig kaptam lehetőséget, ezzel az időszakkal nem vagyok elégedett. Nem örültem neki, amikor Michael Borist elküldték a klubtól, hiszen ő vitt oda, azért, mert bízott bennem. Tulajdonosváltás is történt az egyesületnél, és az edző nem kapta meg a bajnoki rajtra azokat a játékosokat, akiket szeretett volna. Nem kész csapattal kellett nekivágni a bajnokságnak, és bár voltak jó meccseink, például kivertük a kupából az Aarhust, a bajnokságban nem jöttek úgy az eredmények, ahogy szerettük volna, és ilyen esetben mindig az edzőt küldik el.”

A csapat végül nem tudott benn maradni a dán élvonalban, a 12 együttest felvonultató bajnokság utolsó helyén végzett, miközben a tavasszal Prosser Dániel csupán egy bajnokin, a Nordsjaelland elleni meccsen (1–1) kapott lehetőséget. Az idény végén a Sönder­jyskE nem hosszabbította meg a 28 éves magyar futballista nyáron lejáró kölcsönszerződését, aki így újra az MTK keretének lett a tagja – egy rövid időre.

„Hazatértem az MTK-hoz, amellyel aztán közös megegyezéssel szerződést bontottunk. Most egyelőre nincs csapatom, de természetesen formában tartom magamat, odahaza készülök egy személyi edzővel. Mindent megteszek, hogy megőrizzem az erőnlétemet, de az edzőmérkőzéseket nyilván semmi sem pótolhatja, a leglelkiismeretesebb otthoni edzés sem.”

A játékos és az ügynöke természetesen azon van, hogy mielőbb megtalálja a következő csapatát.

„Vannak érdeklődők belföldről és külföldről is. Meghallgatok minden ajánlatot, de a célom, hogy külföldön találjam meg új állomáshelyemet. Élveztem a légióséletet, örültem, hogy Dániában kipróbálhattam magam egy erősebb bajnokságban. Nem zárkózom el attól sem, hogy megfelelő ajánlat esetén itthon futballozzak.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik