IFFHS: Del Bosque az év kapitánya, Scolari csak 3.

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.01.22. 12:39
Sorozatban másodszor, összességében negyedszer Vicente del Bosquét, a spanyol labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányát választotta a labdarúgás történetével és statisztikáival foglalkozó szervezet (IFFHS) az év legjobb szövetségi kapitányának. A második helyen a németeket irányító Joachim Löw, a harmadikon a Konföderációs Kupa-győztes brazil szövetségi kapitány, Luiz Felipe Scolari végzett.

Del Bosque 1996 óta az egyetlen olyan szakember, aki többször is megnyerte a szavazást, Marcello Lippivel karöltve pedig ők ketten azok, akik klubedzőként és szövetségi kapitányként is az élen zártak. A 63 esztendős szakember tavaly Konföderációs Kupa-döntőt játszott a spanyol nemzeti csapattal.Del Bosque 1996 óta az egyetlen olyan szakember, aki többször is megnyerte a szavazást, Marcello Lippivel karöltve pedig ők ketten azok, akik klubedzőként és szövetségi kapitányként is az élen zártak. A 63 esztendős szakember tavaly Konföderációs Kupa-döntőt játszott a spanyol nemzeti csapattal.

A második helyet a német válogatott szakmai munkájáért felelős Joachim Löw szerezte meg, aki a legutóbbi hét esztendőben hatszor befért a top5-be. A képzeletbeli dobogó legalsó fokára a Konföderációs Kupa-győztes brazil válogatott szövetségi kapitánya, Luiz Felipe Scolari állhatott fel, akit Marc Wilmots, José Pekerman és Alejandro Sabella követ a rangsorban.

AZ ÉV SZÖVETSÉGI KAPITÁNYA 2013-BAN AZ IFFHS-NÉL
1. Vicente del Bosque (Spanyolország) 161 pont
2. Joachim Löw (Németország) 101
3. Luiz Felipe Scolari (Brazília) 74
4. Marc Wilmots (Belgium) 54
5. José Pekerman (Kolumbia) 40
6. Alejandro Sabella (Argentína) 23
7. Óscar Tabárez (Uruguay) 11
8. Cesare Prandelli (Olaszország) 9
9. Jürgen Klinsmann (Amerikai Egyesült Államok) 8

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik