Felkészülés: Neto volt a Barca legjobbja, győzelem a Napoli ellen

Vágólapra másolva!
2019.08.08. 04:00
null
Ivan Rakitic (jobbra) bombagólja döntötte el a meccset (Fotók: FC Barcelona)
Az FC Barcelona és a Napoli labdarúgócsapatának első egyesült államokbeli felkészülési mérkőzésén a katalánok Sergio Busquets és Ivan Rakitic góljával, valamint Neto kapus óriási védéseinek köszönhetően 2–1-re legyőzték olasz riválisukat.

Szépen lassan mindenkinek véget ért a szabadsága az FC Barcelona első keretében, de nem minden sztár lépett pályára a Napoli elleni első amerikai felkészülési mérkőzésen Miamiban. (Merthogy két nap múlva lesz még egy Michiganben.) Hiányzott Lionel Messi, aki vádlisérülés miatt el sem utazott a társakkal az Egyesült Államokba, míg az edzésekbe hétfőn bekapcsolódó Arthur, Philippe Coutinho és Arturo Vidal szintén nem játszott a találkozón. Ellenben bemutatkozott a Betistől megvásárolt Junior Firpo, ismét kezdett Antoine Griezmann, a kaput pedig a Valenciától érkező Neto védte – nem is akárhogy.

Junior Firpo bemutatkozott a katalánoknál
Junior Firpo bemutatkozott a katalánoknál

NETO EGYIK NAGY VÉDÉSE

A katalánok nemcsak az első félidőben, hanem a másodikban is sokat köszönhettek brazil kapusuknak, aki a nápolyiak egyik – ha nem a – legjobbján, Lorenzo Insignén és Arkadiusz Miliken is rendre kifogott. Csak saját csapattársa, Samuel Umtiti tudta bevenni a kapuját, de előbb a Barcelona még vezetést szerzett, a 38. percben Sergio Busquets helyezett okosan a bal alsó sarokba 20 méterről (0–1).

Ezt követte négy perccel a már beharangozott öngól, Insigne beadása után José Callejón szépen vette le a labdát, áthámozta magát Junior Firpón, majd célba vette a jobb alsó sarkot, amelyet valószínűleg el is talált volna, de Umtiti belecsúszott a lövésbe, így a hivatalos személyek végül öngólként könyvelték el a találatot (1–1).

ÚJABB NETO-BRAVÚR

A Barcelona az első félidőben egyébként igencsak vérszegény teljesítményt nyújtott, Griezmann és Suárez szinte semmi veszélyt nem jelentett a Napoli kapujára, a szünet után azonban javult a helyzet, az új emberek színt vittek a katalánok támadójátékába.

Kiváltképp Ousmane Dembélét illeti dicséret, aki nagyszerűen szállt be a meccsbe, rögtön első labdaérintéseinek egyikéből kapufát lőtt. A másik oldalon az utolsó negyedórához érve Milik bizonyította be, hogy egyáltalán nem olyan könnyű három méterről a kapuba terelni a labdát, mint azt az ember gondolná…

A meccset a 79. percben Ivan Rakitic döntötte el, aki egy lecsorgó labdát nagy erővel, védhetetlenül bombázott a tizenhatos vonaláról a jobb alsó sarokba. A horvát középpályás – akinek a jövője továbbra is bizonytalan a Barcelonánál – nem először lőtt nagy gólt a felkészülési időszakban, a Chelsea elleni találata is a legszebbek közé tartozott (1–2).

Az utolsó percekben Dembélé éppúgy növelhette volna a Barca előnyét, ahogy a Napoli is „guríthatott” volna körülbelül négyet a mérkőzés korábbi szakaszában, de újabb gól már nem esett. És a piros lapot sem láthatta felvillanni a Hard Rock Stadion népe, pedig a nápolyiak egyik védője talán rászolgált volna a kapura törő Dembélé visszarántásánál.

Folytatás két nap múlva, magyar idő szerint szombaton 23 órától Michiganben.

NEMZETKÖZI FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
Napoli (olasz)–FC Barcelona (spanyol) 1–2 (1–1)
Miami,
Hard Rock Stadion, 57 062 néző.
Napoli: Meret – Di Lorenzo (Hysaj, 77.), Manolasz (Luperto, 57.), Makszimovics, Mário Rui (Gulam, 57.) – Callejón, Zielinski, Elmasz (Gaetano, 57.), Insigne – Fabián Ruiz (Verdi, 57.), Mertens (Milik, 57.)
Barcelona: Neto – Wagué (N. Semedo, 66.), Todibo (Piqué, 66.), Umtiti, Junior Firpo – Rakitic, Busquets, Riqui Puig (F. de Jong, 66.) – C. Pérez (O. Dembélé, 66.), L. Suárez (Abel Ruiz, a szünetben), Griezmann (Rafinha, a szünetben)
Gólszerző: Umtiti (42. – öngól), ill. Busquets (38.), Rakitic (79.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik